To je to što me zanima!

Rimac i Sladić: 'HDZ-u sam dao 6 milijuna eura, a jedina ti si riješila. Matere mi, u šoku sam'

Novi transkripti otkrivaju koje je sve usluge šibenski poduzetnik Ante Sladić činio i kome da bi došlo do promjene uredbe koja mu je trebala za zakup šumskog zemljišta
Vidi originalni članak

Današnji Nacional tvrdi kako posjeduju transkripte razgovora koji otkrivaju kako je korupcijska mreža Josipe Rimac okružila ministricu poljoprivrede Mariju Vučković te iz njenog resora pripremala pljačku tešku više milijuna eura.

Kako tvrde, Vučković je blisko surađivala sa ženama koje su bile na izravnoj liniji Josipe Rimac, a Rimac joj je iza leđa pripremala teren za veliku pljačku možda čak i više desetaka milijuna eura. 

'Prva je bila njezina šefica kabineta Ružica Njavro, druga Anita Validžić koja je bila savjetnica ministrice, a radi se i o supruzi pomoćnika ministra Ćorića', piše Nacional.

POGLEDAJTE VIDEO Hobotnica Josipe Rimac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanimljiv je dio transkripta koji otkrivaju da je šibenski poduzetnik Ante Sladić, koji je bio u istražnom zatvoru u Remetincu, ali je pušten, dao veće količine novca samom HDZ-u. Osim toga, transkripti otkrivaju koje je sve usluge činio i kome da bi došlo do promjene uredbe koja mu je trebala za zakup šumskog zemljišta.

NACIONAL OBJAVIO TRANSKRIPTE Rimac: Mrzim ljude koji hoće pomoć, a onda je*u i zovu 100 ljudi i više ne možeš provući

'Znaš šta ću ja tebi reći, ja sam potrošio na HDZ sigurno 6 milijuna eura, političkih veza nećemo uopće komentirati koje... I onda na kraju, evo, ti si jedina osoba di je rekla: 'Ante, bit će napravljeno.' Pa je stvarno napravljeno. Ja šok doživio, materemi...', dio je transkripata koje je objavio Nacional, a iz kojih se vidi i kako je Sladić vrlo često govorio Rimac 'neka bude blagoslovljena' ili 'Bog ti da, ljubim te'.

'Bila sam s našom prijateljicom. Marija je nju stavila u skrivenu kopiju. Maksimalno ju je isforsirala, uvjerila da se treba s dekanom čuti, da je on važan, da će joj on pomoći, on je sada u najužem timu', dio je razgovora Josipe Rimac sa Sladićem.

Idi na 24sata

Komentari 157

  • Tone 12.08.2020.

    Jedina laagano olakšavajuća okolnost za HDZ je da su na posljednjim izborima uspjeli, bar privremeno, "otupiti, samo prozvane domoljube, koji su bez pitanja prisvojili narod i hrvate po zanimanju" !!!

  • NazionaI 12.08.2020.

    Bilo kakva vrsta zlocina,prevare,pljacke i dokumenti koji to dokazuju,svjedoci i svjedocenja nece zaustaviti ovu veleizdaju drzave.....Nikad nece priznati zlocin,vratiti opljackano jer im se moze.Sve je umrezeno da poslje zlocina nastave vladati,napuste mirno zemlju ili se smjeskaju narodu u facu iz vip loza...Previše organiziranog kriminala i korupcije dolazi iz tog dijela Bosne i Hercegovine. Treba im oduzeti državljanstvo i time zatvoriti tu pricu.

  • NazionaI 12.08.2020.

    HDZ je neometan ni od koga 25 godina izgradjivao kriminalnu infrastrukturu i sve cemu se sada cudite i svjedocite je rezultat toga.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare