To je to što me zanima!

Rimac više nije na čelu Knina: Vodi izbornu kampanju HDZ-a

Dajem ostavku. Imenovana sam za direktoricu izborne kampanje. Ja nisam naučila sjediti na dvije sjedalice i sigurna sam u pobjedu HDZ-a, poručila je Josipa Rimac
Vidi originalni članak

Nakon deset godina ili dva i pol mandata vođenja Grada Knina, Josipa Rimac oprostila se u srijedu od gradonačelničke funkcije zbog odlaska u Sabor i obavljanje dužnosti direktorice kampanje HDZ-a na nailazećim parlamentarnim izborima. 

Budući da zakon kaže da nije potrebno raspisivati izvanredne izbore kada gradonačelnik odstupi s dužnosti nakon više od polovice odrađenog mandata, gradonačelničku dužnost će do idućih redovnih lokalnih izbora preuzeti njen prvi zamjenik Nikola Blažević

Na svečanosti održanoj u prepunoj gradskoj vijećnici, pred kolegama iz gradske vlasti i javnog života, Rimac se oprostila izvještajem o učinjenom u deset godina svoje dužnosti gradonačelnice. Ujedno je i predstavljena monografija koju je ovim povodom izdala gradska uprava “Knin 2005-2015″. Pohvalila se kako je u njenom mandatu u Knin uloženo milijardu i 200 milijuna kuna. 

U izjavi novinarima zahvalila je građanima Knina koji su je tri puta izabrali da vodi grad, ali i Hrvatskoj demokratskoj zajednici, te citirala pjesmu 'Sarajevo, ljubavi moja' Kemala Montena. 

- Kako kaže pjesma, 'Zajedno smo rasli grade ti i ja'. Postala sam gradonačelnica s 25 godina i deset godina je sigurno puno. Ja se osjećam u duhu kao da mi je još uvijek 25, ali sigurno je da sam rasla i kao osoba i kao čovjek sa svojim gradom i nije lako nakon deset godina reći doviđenja. Uz ovako sjajnu ekipu i dobre rezultate, uz velike potencijale, sigurno nije lako. Međutim, u životu sam uvijek bila svjesna i spremna donositi odluke, ali i izvršavati ih - rekla je bivša gradonačelnica i buduća saborska zastupnica HDZ-a. 

Na upit novinara o njenoj ulozi u budućoj vladi, koju bi prema njenim očekivanjima trebao formirati HDZ, izbjegla je precizan odgovor.

- Ono što je u ovom trenutku moj zadatak i cilj je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice i naše domoljubne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima i kada osvojimo pobjedu o daljnjim planovima ćemo tada. Do tada važno je samo da se svi skupa uhvatimo oko istog projekta, a to je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim parlamentarnim izborima - rekla je Josipa Rimac. 

No novinari su inzistirali da komentira najave da će u slučaju pobjede HDZ-a biti Ministrica socijalne skrbi i potpredsjednica vlade. 

- Ja sam zahvalna HDZ-u na potpori koju mi je pružio ovdje. Uvijek sam spremna provoditi odluke HDZ-a, pa i da se radi o nekoj trećoj funkciji, o nekoj važnijoj ulozi na nacionalnoj razini, ali uvijek sam spremna vratiti se u svoj grad - rekla je Rimac. 

Novinari su je upitali je li joj važnija stranačka funkcija ili povjerenje birača koji su je izabrali. 

- Ono što je sigurno, bez obzira što sam izabrana na neposrednim izborima, da je moj uspjeh i izbor na čelo grada bio prije svega zahvaljujući potpori HDZ-a. U ovom trenutku HDZ treba moj potpuni angažman i ja sam spremna. Dat ću sve od sebe - rekla je Josipa Rimac. 

Josipa Rimac će u Saboru zamijeniti HDZ-ovog zastupnika Antu Jerolimova, bivšeg načelnika Općine Preko na otoku Ugljanu, koji je morao napustiti mjesto načelnika, ali i zastupnika zbog istrage o krivotvorenju diplome. 

Jerolimova će Rimac zamijeniti vrlo kratko. Zastupničku prisegu polaže slijedeći tjedan, nakon čega će Sabor bit raspušten kako bi bili raspisani izbori. 

Idi na 24sata

Komentari 436

  • mily 10.09.2015.

    došla je na mjesto još jednog hdz-ovog zastupnika koji je morao napustiti Sabor radi istrage. Da li u hdz ima netko pošten? Nema!

  • lokal patriota 10.09.2015.

    Ako ona bude vodila kampanju u tangama i toplesu možda glasujem za korumpiranu stranku.Sad su sigurni u neuspjeh sa njom na čelu kampanje.

  • Baba Vanga78 10.09.2015.

    u 10 godina je uspjela zaposliti svu svoju rodbinu a uopće nije iz knina,građani knina tj.bosanci se zapošljavaju samo preko zagreba ili ako netko iz bosne ima koji obrt,uložola je u knin ,hja,ha,ha već 10 godina 50% posto ulica u kninu su zatvorene više od godinu dana... sada gdje novac ide,mislim više da se pere.. svako jutro iz haka zatvorena ulica u kninu i to godinama... e to vam je rimac,nerad,nedisciplina i puno love u .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare