To je to što me zanima!

Rješenje za franak: Država za otpis daje tri milijarde kuna

Kako piše Večernji list, sugovornik iz Vlade ističe da će banke otpisati oko 4,5 milijardi kuna glavnice kredita. Taj bi gubitak trebale pokriti banke i država
Vidi originalni članak

Iz Vlade su najavili da će do kraja idućeg tjedna predstaviti model po kojem će se provesti konverzija kredita iz švicarskih franaka u eure. Predviđa se otpis između četvrtine i petine glavnice duga u francima nakon čega bi se preostali dio kredita pretvorio u kredit u eurima. Na njega bi se zaračunala kamata od 5,60 posto.

Kako piše Večernji list, sugovornik iz Vlade ističe da će banke otpisati oko 4,5 milijardi kuna glavnice kredita. Taj bi gubitak trebale pokriti banke i država. Banke bi podmirile 8 do 9 posto gubitaka, a država 12 do 13 posto odnosno tri milijarde kuna.

- Nikoga nećemo tjerati, tko želi može zadržati svoj kredit u francima, a tko ga zamijeni u eurski na njega će se primijeniti kamata od oko 5,60 posto - navodi izvor Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Duro 11.03.2015.

    Samo se pitam dokle ce ovaj narod vise gutati govna i trpiti ovakvu drzavu.

  • 11.03.2015.

    A vi kao Hrvati, obavezno imate sindrom:"Nek meni krepa krava, jer susjedu budu dvije!". Pa ionako se te milijarde budu raz...le negdje drugdje i narod ih neće vidjeti. Ako se danas pomogne ovim ljudima, zavrtjet će se ti novci i završiti opet u nesretnom državnom proračunu!

  • jo2hn8ny 11.03.2015.

    Još nismo otplatili dug mobitelašima, a sada već hoće da otplatimo i dug frankovcima. Sramota. Cjene goriva će po tome još dugo rasti u Hrvatskoj, bez tendencije padanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare