To je to što me zanima!

Robi prvak svijeta: Naš 'švabo' pobijedio Nijemce u Njemačkoj

Pobijediti Nijemce na najvećem natjecanju njemačkih ovčara podjednako je teško kao i u nogometu, ako ne i još teže. Drašković je na natjecanju završio slučajno
Vidi originalni članak

Na najvećem svjetskom natjecanju njemačkih ovčara, u Nürnbergu, prvo mjesto u kategoriji mladih dugodlakih njemačkih ovčara osvojio je Prix od Kovačića, pas zagrebačkog uzgajivača Marka Draškovića.

- To je prvi hrvatski pas u povijesti koji je postao prvak svijeta u ovoj kategoriji - kaže nam ponosni vlasnik, koji Prixa skraćeno zove Robi.

Facebook/Marko Drašković

- Znao sam da bi pobjeda mogla biti jako lijep osjećaj, ali ovo je bolje od očekivanja - kaže Drašković, koji je na natecanju All Sieger Show 2015. završio gotovo slučajno, pa ga je uspjeh, kako nam je priznao, zatekao.

- Nagovorili su me prijatelji da odem. Znate, ja baš ne pohodim izložbe. Psa imamo za šetnje u prirodi, druženja, on je u biti kućni ljubimac. Na izložbu su me morali nagovarati, a evo, ispalo je ovako sjajno. Pas će navršiti dvije godine u listopadu. 

Na izložbu u Nürnbergu dolaze tisuće pasa. Natjecanje se održava jedanput godišnje, a kako na njemu zna biti i pasa skupljih od 100.000 eura, pojedine natjecatelje zna čuvati i policija. Naši ovčari rijetko dobivaju priznanja, kažu znalci, pa je ovo sjajna iznimka.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • lika60 08.09.2015.

    Svaka čast ...

  • Priska Bresci 08.09.2015.

    Bravo Čestitka tebi i robiju divan je jedna opomena molim te čuvaj ga ko oko u glavi!!!! Vijerujem da ima čip ( uostalom to je i normalno)

  • tvoja_najgora_noćna_mora 08.09.2015.

    Prije nekoliko godina dugodlake njemačke ovčare se eliminiralo iz uzgoja. Dugodlakost se smatrala manom i znala se pojavit kod kratkodlakih roditelja. Takvi štenci nisu mogli dobiti rodovnike. Tretiralo ju se jednako kao i displaziju kukova ili gluhoću. Vidim da je danas drugačije i baš mi je drago jer su dugodlaki zbilja divni! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare