To je to što me zanima!

Roditelj o vrtiću kod Jakuševca: Djeca su mi povraćala. Ja isto! Trčeći smo uletjeli unutra...

Od auta do vrtića nam ne treba puno. Stao sam, izvadio djecu i tad me udario smrad, ispričao nam je roditelj dječjeg vrtića blizu odlagališta
Vidi originalni članak

U ponedjeljak ujutro novi odron smeća na Jakuševcu nakon čega je Tomislav Tomašević rekao da zatvara odlagalište. Nažalost, ozlijeđena su tri radnika, jedan je ostao bez ruke. Policija se uključila u istragu.

TRAŽI SASTANAK S VLADOM VIDEO Tomašević: Troje radnika odvezla Hitna. Nema odlaganja na Jakuševcu, suspendirano je!

Vrtić na udaru

Zagrepčani se od jutra zgražaju nad smradom koji se širi s Jakuševca.

U Dugavama je i dječji vrtić, a roditelj jednog djeteta ispričao nam je kako je povraćao kad je ostavio djecu.

- Od auta do vrtića nam ne treba puno. Stao sam, izvadio djecu i tad me udario smrad. Odmah sam povratio. A onda i moja djeca. Trčeći sam ih uveo u vrtić. Odgojiteljice su mi rekle da nisu dobile nikakvu obavijest da zatvore vrtić i da djeca ostanu doma. Rekli su da su kontaktirali Grad nakon incidenta, ali nisu dobile odgovor. Ovo je užasno, peče za oči - ispričao nam je roditelj.

UPRAVLJAČI OTPADOM Ove četiri tvrtke naplaćuju milijune za odlagalište otpada Jakuševec, ali šute o odronima

Djeca ostala unutra

Kako je vrtić u Dugavama vrlo blizu odlagališta, djeca u ovakvim situacijama ne izlaze van. Tako je bilo i ovaj put, kako smo neslužbeno doznali. Djeca su ostala bez izlaska u dvorište.

Odgovor o cijeloj situaciji dobili smo i od ravnateljice dječjeg vrtića. 

- Danas nije zabilježeno povraćanje djece u vrtiću, te se odgojno-obrazovni rad odvija bez poteškoća. Predostrožnosti radi, rad s djecom danas ujutro odvijao se u objektu. U redovitom smo kontaktu s gradskim uredom i NZJZ dr. Andrija Štampar te ćemo, kao i dosad, postupati u skladu s uputama. Sukladno dobivenim informacijama od strane NZJZ, nema prekoračenja graničnih vrijednosti niti ugroze za zdravlje djece - izvjestila je ravnateljica vrtića. 

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • mislim 04.12.2023.

    Ljudi ko ovdje nije pametan pa ko još gradi vrtić pored postojećeg deponija smeća koje je tu već pedeset i više godina dali možda nije taj kriv što je to dozvolio a ne ovi sad pa smrad se osjeća već od početka odlaganja saberite se kad nešto hoćete da napišete ili kažete

  • zutizgzg 04.12.2023.

    nije dosta sto nas kradu i ubijaju sada nam jos i ymrdi,ma odi u p.m. i drzavi,idem na Kosovo u brda,planine

  • Jopazg 04.12.2023.

    A traze za kvadrat stana,kad ga prodaju 2500€ ili vise🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare