To je to što me zanima!

Roditelji će moći posjetiti djecu u bolnici, ali samo na 15 minuta

Jednoglasno je zaključeno da je usprkos epidemiji od velike važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob i vrijeme liječenja
Vidi originalni članak

Ekspertna skupina je zaključila da treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta, objavio je ministar Vili Beroš na Facebooku. Tu je mislio na bolnice u županijama gdje su zabranjene posjete. Inače je za teško oboljelu djecu i najmlađe cijelo vrijeme epidemije, pa i sad, u većini bolnica omogućen boravak roditelja što znači i 24 sata.

- Jednoglasno je zaključeno da je usprkos epidemiji od velike važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob (djeca do 3 g starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici) - napisao je.

Navodi kako je istaknuti utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje.

- Na osnovi zaključaka sa sastanka ministarstvo će uputiti preporuke svim bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće s obzirom na prostorne uvjete odnosno redovite posjete roditelja djetetu uz poštivanje svih epidemioloških mjera - piše Beroš.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • škver 02.07.2020.

    Ja ni tih 15 minuta ne bi iskoristio jer ni time samo dijete uznemirio.

  • listovača 01.07.2020.

    Toliko o osjetljivosti jednog neuro kirurga.Svaki roditelj zna da ako posjeti dijete samo 15 minuta da će isto to dijete smo nepotebno uznemiriti. Ova mjera je toliko sramotno licemjerna da je to neshvatljivo jer je od jednog NEURO KIRURGA!

  • bagertrans 01.07.2020.

    ovo je idiotizam!!! igrate se vatrom, gospodo iz stožera,a i vi ostali!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare