To je to što me zanima!

Roditelji donirali organe: Srce presadili djetetu (5) iz Beča

Potreseni par, koji je u pritvoru, mališana je uz odobrenje tužiteljstva posjetio u četvrtak i tada izrazio želju da se njegovi organi doniraju. Postupak je pokrenut
Vidi originalni članak

Roditelji dječaka (3), koji je preminuo u bolnici Rebro nakon što je prošli tjedan popio očeve heptanone, donirali su njegove organe. 

Potreseni par, koji je u pritvoru, mališana je uz odobrenje tužiteljstva posjetio u četvrtak i tada izrazio želju da se njegovi organi doniraju. O svemu je obaviješten Eurotransplant. Procedura donacije brzo je pokrenuta, a roditelji su u petak potpisali potrebnu dokumentaciju. 

Kako piše Jutarnji list,  dječakovo srce spasilo je petogodišnje dijete iz Beča, a bubrezi su otišli u austrijski Graz. Primatelj ima 15 godina. Jetra će presaditi dječaku (14) iz  bavarskog Regensburga. Eurotransplant određuje prioritete u proceduri donacije, rekao je ministar zdravlja Ostojić. 

- Poštuje se da primatelji i davatelj budu iz iste države no sada ni jedno dijete kod nas ne čeka srce ili jetru, a podudarnost organa naših primatelja nije se pokazala dobrom - rekao je Ostojić za Jutarnji. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • PopokatepetlOtorinolaringologi 03.08.2012.

    Mislim da je ovoj temi došao kraj,pustimo marlog Karla da čuva svoje roditelje i da ih tješi mali anđeo u najgorim trenutcima. Svi komentari su suvišni i ne zaboravite da ni vaša djeca nisu sigurna,bez obzira što mislite da ste extra roditelji i da vaše stakleno zvono nad vašom djecom ništa ne može razbiti. Sasvim skliska je sudbina i zato imajte srca i ostavite obitelj malog Karla na miru.

  • kozmos 24.07.2012.

    sramotno je to šta optuženi roditelji imaju pravo odlučitvat o darivanju organa. a naravno zdravstvo sretno sta se moze okoristit djetetovom tragedijom

  • pleter111 22.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare