To je to što me zanima!

Roditelji i djeca s invaliditetom spavaju u poljskom parlamentu

Roditelje djece s invaliditetom traže od države financijsku potporu za uzdržavanje djece nakon što navrše 18 godina, ukoliko nisu u stanju sama brinuti o sebi
Vidi originalni članak

Poljski predsjednik Andrzej Duda susreo se s bolesnom djecom koja skupa s roditeljima prosvjeduju u poljskom parlamentu.

Roditelje djece s invaliditetom traže od države financijsku potporu za uzdržavanje djece nakon što navrše 18 godina, ukoliko nisu u stanju sama brinuti o sebi, piše Radio Poland.

Ovisno o stupnju djetetova invaliditeta, roditelji do njihove 18 godine primaju potporu u iznosu do 310 eura i imaju mnoge druge pogodnosti za djecu.

- Kada dijete postane punoljetno, financijska podrška države jednostavno nije dovoljna - tvrde prosvjednici koji traže da se mjesečna naknada za invaliditet izjednači sa socijalnom naknadom za nezaposlene koja iznosi 240 eura, te da se punoljetnim osobama s invaliditetom koji ne mogu brinuti o sebi, odnosno njihovim roditeljima njegovateljima isplaćuje dodatnih 120 eura.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Antares777 20.04.2018.

    Nisu naveli koliko naknada iznosi nakon što navrše 18 godina..... da usporedimo sa našima ..... mogli bi mi logorovati u Saboru.... ne bi se puno pomaklo

Komentiraj...
Vidi sve komentare