To je to što me zanima!

Roditelji pokojnog Kristiana su zatražili 700.000 kuna odštete

Radi se o pokušaju mirnog rješenja spora, prije podnošenja tužbe nadležnom sudu, a u zahtjevu su navedena četiri krivca za smrt mladića iz Jesenica među kojima je i splitsko tužiteljstvo
Vidi originalni članak

Odvjetnik Vinko Ljubičić je u ime roditelja pokojnog Kristiana Vukasovića (18) zatražio 700.000 kuna od države u zahtjevu za naknadom štete koji je podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radi se o pokušaju mirnog rješenja spora, prije podnošenja tužbe nadležnom sudu, a u zahtjevu su navedena četiri krivca za smrt mladića iz Jesenica među kojima je i splitsko tužiteljstvo.

SUDAC O PRESUDI: 'Kristianu se nije sudilo zbog par maslina, nego za 4 požara'

Osim njih, kao sukrivci za smrt mladića zbog neadekvatnog tretmana i propusta u primjeni zakonskih mogućnosti nabrojeni su: Općinski sud na Dračevcu, zatvor na splitskim Bilicama te Bolnica za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

U zahtjevu je navedeno kako je od dana lišavanja slobode Kristiana Vukasovića 30. ožujka ove godine pa do dana prijema u splitsku bolnicu 01. kolovoza u sveukupnom tretmanu mladića došlo do niza propusta i to kod svih državnih tijela što je dovelo do njegove smrti.

 

NERAZRJEŠEN SLUČAJ Strava u splitskoj ćeliji br. 46: Ovako je umro mladi Kristian

Iz lanca krivnje je izuzeta policija koja je provela uhićenje te KBC Split gdje su se iznimnim naporima borili da mladića održe u životu tijekom 24 dana koliko je proveo na Jedinici intenzivnog liječenja na Križinama.

 

Idi na 24sata

Komentari 179

  • Ivica9999 23.10.2019.

    Malo

  • ljubica ljubičica_1 23.10.2019.

    Takvo je naše pravosuđe.Bolesnog momka u zatvor a siljovatelje na slobodu.Dno dna.Ko još vjeruje u naš pravosudni sustav?Nedaj bože imati posla sa pravosuđem.Uvjek pošteni izvuču deblji kraj.Naši sudovi rade tako sporo da sve ode u zastaru.Zato je najbolje da i nemamo.Jer oni samo postoje za sirotinju .Uzeti stan zbog ovrhe sirotinji to je začas a ove kriminalce što kradu državu i rade javašluke nikad ništa.Uvjek ih oslobode ko nema dokaza ili suđenje traje u nedogled.

  • MINI-sun 22.10.2019.

    Zalosno...tuziti da ,da se nikome nikad ne ponovi,ali bez ikakve materijalne racunice u ovom slucaju su u pitanju novci...kakva zadovoljstina ?! Voljenog djeteta nema i nista ga nemoze vratiti,sakriti se i bolovati svoju bol u tisini...poznato je da novac pokrece sve ,ali ovo...jadno...da postoji i veca rijec od zalosno ,bila bi adekvatna u ovoj situaciji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare