Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
179 komentara

Roditelji pokojnog Kristiana su zatražili 700.000 kuna odštete

Radi se o pokušaju mirnog rješenja spora, prije podnošenja tužbe nadležnom sudu, a u zahtjevu su navedena četiri krivca za smrt mladića iz Jesenica među kojima je i splitsko tužiteljstvo

Foto: Mario Matana/24sata, Privatni album
179 komentara

Odvjetnik Vinko Ljubičić je u ime roditelja pokojnog Kristiana Vukasovića (18) zatražio 700.000 kuna od države u zahtjevu za naknadom štete koji je podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se o pokušaju mirnog rješenja spora, prije podnošenja tužbe nadležnom sudu, a u zahtjevu su navedena četiri krivca za smrt mladića iz Jesenica među kojima je i splitsko tužiteljstvo.

SUDAC O PRESUDI: 'Kristianu se nije sudilo zbog par maslina, nego za 4 požara'

Osim njih, kao sukrivci za smrt mladića zbog neadekvatnog tretmana i propusta u primjeni zakonskih mogućnosti nabrojeni su: Općinski sud na Dračevcu, zatvor na splitskim Bilicama te Bolnica za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

U zahtjevu je navedeno kako je od dana lišavanja slobode Kristiana Vukasovića 30. ožujka ove godine pa do dana prijema u splitsku bolnicu 01. kolovoza u sveukupnom tretmanu mladića došlo do niza propusta i to kod svih državnih tijela što je dovelo do njegove smrti.

 

NERAZRJEŠEN SLUČAJ Strava u splitskoj ćeliji br. 46: Ovako je umro mladi Kristian

Iz lanca krivnje je izuzeta policija koja je provela uhićenje te KBC Split gdje su se iznimnim naporima borili da mladića održe u životu tijekom 24 dana koliko je proveo na Jedinici intenzivnog liječenja na Križinama.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message