To je to što me zanima!

Roditelji više nisu mogli: Našli su novi dom 'hrvatskom divu'

VODICE: Jere (50) sad ima adekvatan smještaj i osiguranu skrb koju mu hrvatski zdravstveni sustav nije htio, a njegovi roditelji Marija i Maksim više nisu mogli pružiti
Vidi originalni članak

Uz velike napore Grada Vodica i osobno zalaganje gradonačelnice Nelke Tomić, pronašli smo kvalitetan smještaj za bolesnog Jeru Lakoša, pa je Jere odvezen sanitetskim vozilom u Dom za odrasle osobe Zemunik, glasi obavijest koja je u četvrtak ujutro objavljena na službenim stranicama Grada Vodica.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Vodičanin Jere Lakoš (50), visok čak 2,25 metara, od lani je zbog teške bolesti prikovan za krevet. Njegova životna tragedija konačno je barem djelomično ublažena.

Naime, Jere sad ima adekvatan smještaj i osiguranu skrb koju mu zdravstveni sustav RH nije htio, a njegovi roditelji Marija i Maksim više nisu mogli pružiti. Boravit će u Domu za odrasle osobe u Zemuniku koji pruža usluge skrbi izvan vlastite obitelji bolesnim odraslim osobama.

BRANITELJ IZ VODICA Životna borba diva od 225 cm: Jere (50) je prikovan za krevet

- Već sada je puno bolje. Pretužna je to jedna obiteljska priča i Grad Vodice će pratiti njihovo stanje i činit će sve što treba dok god su oni živi. Za to se mora imati i vremena i novaca - rekla je gradonačelnica Tomić.

Dodala je kako bi Jere i ranije bio u domu, ali čekao se krevet iz Njemačke, s elektropodizačima i antidekubitalnim madracem, posebno dizajniran za njega.

Ravnateljica Doma za odrasle, Nataša Petrušić kaže da se Jere još adaptira na novi smještaj. Osim za njega, dom će se pobrinuti i za Jerine onemoćale roditelje, kojima će u suradnji s Caritasom župe Vodice organizirati pomoć u kući, kao i financijsku potporu.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • lilyan 26.02.2018.

    svaka čast gradonačelnici, samo da napomenem, majka je teški bubrežni bolesnik, ima urostome, često je po bolnici ali nikad pa nikad tu ženu nisam čula da se na išta žali ili da kuka-uvijek je nasmijana i pozitivna.

  • lugarov 25.02.2018.

    Sramota da grad Vodice nije mogao dati napraviti kod stolara krevet duljine 2,5 metara, kao i naruciti izradu takvog madraca, nego covjek soava s nogama na stolici. Bravo i crkvi i katolicima, gradonacelnici i svim onim debilima koji misle da je to bio neki potez hvale vrijedan.

  • fijuman 24.02.2018.

    Svaka čast gradonačelnici a pogotovo novinarima koji su morali nažalost prikazati našu nacionalnu sramotu na tv-u i svim drugim medijima. Žalosno je da dobri ljudi i novinari moraju ovako ukazivati na besćutnost i neljudskost nadležnih državnih institucija za koje se izdvaja enorman iznos iz proračuna od nas poreznih obveznika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare