To je to što me zanima!

Rodman: Pitajte šup.. Obamu i Clinton da oslobode misionara

Već u svibnju Dennis Rodman tražio je od Kima da pusti iz zatvora kršćanskog misionara Kennetha Baea, koji služi 15-godišnju kaznu zatvora u Sjev. Koreji
Vidi originalni članak

Nije tajna da je bivši NBA košarkaš Dennis Rodman prijatelj sa sjevernokorejskim diktatorom Kim Jong Unom. U subotu se vraćao iz drugog posjeta Sjevernoj Koreji. Već u svibnju tražio je od Kima da pusti iz zatvora kršćanskog misionara Kennetha Baea, koji služi 15-godišnju kaznu zatvora u Sjev. Koreji.

Sada su ga novinari nakon povratka u Hong Kong upitali imali li kakve nade i je li se zauzeo za misionara. 

 - Nije na meni da tražim oslobađanje Kennetha Baea. Pitajte Obamu za to. Pitajte Hillary Clinton. Pitajte te šup..! - rekao je Rodman. Dodao je da mu je Kim 'prijatelj za cijeli život, što god netko o tome mislio'. 

Tko je Kenneth Bae? 

Američki kršćanski misionar korejskog porijekla Kenneth Bae (zovu ga i Pae Jun Ho). 2005. godine preselio je u Kinu. Tamo je otvorio turističku tvrtku koja je bila paravan za misionarski rad u Sjevernoj Koreji. Uhvatili su ga vojnici krajem 2012. i našli mu računalo na čijem hard-disku su bile fotografije sjevernokorejske djece koja umiru od gladi. Vrhovni sud Sjeverne Koreje odrezao mu je 15 godina robije s prinudnim radom jer je 'neprijatelj države koji je planirao državni udar'. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • The_Man 09.09.2013.

    rodman je izgleda jedini normalan amerikanac

  • eddy1973 08.09.2013.

    On dolazi u Sjevernu Koreju onda kada Kim zaželi igrati košarke pa ga Rodman podigne do obruča da ubaci u koš...

  • suzanne 08.09.2013.

    ON mi je vrlo zanimljiva osoba, rado citam o raznim njegovim "nestaslucima"

Komentiraj...
Vidi sve komentare