To je to što me zanima!

Rođen u Londonu i jedan je od najbogatijih prinčeva Europe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Princ Josip je drugi u nasljedstvu za titulu princa Lihtenštajna nakon svojeg djeda i oca. Njegov djed je jedan od najbogatijih monarha u Europi. "Težak" je 3,9 mlrd. $
Vidi originalni članak

Princ Josip (18) je rođen 24. svibnja 1995. u Londonu kao najstarije dijete Princa Aloisa od Lihtenštajna (45) i njegove supruge princeze Sofije (46) od Bavarske. Drugi je u nasljedstvu za kneza Lihtenštajna. Puno mu je ime Joseph Wenzel Maximilian Maria von und zu Liechtenstein. Njegov djed je Hans-Adam II. (68), sadašnji knez Lihtenštajna. On je sin Franje Josipa II., princa od Lihtenštajna i njegovo se osobno bogatstvo procjenjuje na 3,9 milijardi američkih dolara. Hans-Adam II. je vlasnik LGT grupe, a bogatstvo cijele obitelji procjenjuje se na 7,6 milijardi američkih dolara. On je jedan od najbogatijih državnika u svijetu te jedan od najbogatijih monarha u Europi. Posjeduje i opsežnu umjetničku zbirku koja se izlaže u Muzeju Lihtenštajna u Beču. 

Princ Lihtenštajna je formalno šef kneževine. U srpnju 2012. godine narod Lihtenštajna je s čak 76 posto glasova odbio prijedlog da se smanji vlast kneževske obitelji. Odlučili su da princ i dalje ima pravo staviti veto na odluke koje se donose nacionalnim glasovanjem. 

Princ Josip je 2013. godine primljen na koledž u Engleskoj. Josip ima dva mlađa brata i sestru. Imena je dobio po svojim precima, a ime Marija su mu dali u čast Djevice Marije. 

Njegov stric Maksimilijan, mlađi sin Hansa-Adama II., oženio je tamnoputu Panamku Angelu Giselu Brown. Par se upoznao u New Yorku, a mladenka je nosila bijelu vjenčanicu koju je sama dizajnirala. Par ima sina, princa Alfonsa. Angela i njezin sin su najviše rangirani tamnoputu članovi jedne europske dinastije. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • WOMANIZER 29.07.2013.

    nisu me impresionarila, ne fasciniraju me neki bogati prinčevi i štoveć, bezvezne titule, nisu ništa više vrijedni od nas, samo imaju viši ego!

  • 29.07.2013.

    Zanimljivo!Od svih mogućih vijesti iz svijeta vi imate čak 10 članaka o monarsima.Bez obzira što su danas ti isti monarsi "veliki" humanitarci i dobročinitelji njihova kruna kroz povijest sigurno nije obilježena za humanitarnošću i dobročiniteljsvom.Da se mene pita odgovarali bi za zločine počinjene kroz povijest u ime te krune.Netko će reći da je to glupo,ali.....Ako sva materijalna dobra nasljeđuje jer to su im to prava po "milošću Božjom",ili primogenituri onda bi trebali naslijediti i zločine počinjene u ime krune.

  • ŠtangaŽelezni 29.07.2013.

    Monarhije su radile takva zvjerstva i obogatile se na muci i krvi slabijih i potlačenih jbt a slave se kao da su pošteno zaradili svoj novac i prikazivaju se javnosti kao humanitarci i vrlo vrijedni članovi društva toliko se idoliziraju da navodno imaju i plemenitu krv a dalje rade mutne poslove i utjecajni su članovi kojekakvih opasnih organizacija preko kojih i dalje nelegalnim rabotama zgrču sve veće bogatstvo pa do kad se bu to toleriralo aj bok

Komentiraj...
Vidi sve komentare