To je to što me zanima!

Rohatinski: Oporavka još nema, krivo su me shvatili

Guverner HNB-a je demantirao kako je Hrvatska prošla najgori gospodarski udar i da počinje spori oporavak. Rekao je samo kako se zaustavio pad
Vidi originalni članak

Guverner HNB-a Željko Rohatinski rekao je za Večernji list kako nije davao nikakve prognoze da sada u Hrvatskoj počinje oporavak. Rohatinski je za američki Dow Jones Newsvwires rekao da je završen oštar pad ekonomske aktivnosti, a časopis je dodao i nekoliko njegovih optimističnih izjava. Kaže kako je govorio na temelju podataka DZS-a i procjena kretanja BDP-a u drugom kvartalu ove godine. Dodaje da ti podaci samo pokazuju da je strmoglavi pad stao, ali da su industrijska proizvodnja i BDP na puno nižoj razini nego lani i dalje stagniraju. Tvrdi da nije govorio ni o oporavku, već je rekao da bi u doglednoj budućnosti do oporavka moglo doći, ali da će biti spor i dug.
U tekstu je ipak rekao da će se pad iz drugog tromjesječja od 6,3 posto do kraja godine ublažiti na 5,5 posto. I dalje upozorava na visoki vanjski dug. Upozorio je da treba braniti tečaj kune jer bi svaka promjena bila prijetnja stabilnosti.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • barkley 03.09.2009.

    SVETIK i Mr Bo što ćemo sad????

  • mali_svizac 03.09.2009.

    Molimgospodina Rohatinskog da se kandidira za predsjednika države!!! Zašto nema više ljudi kao što je on???

  • clara 03.09.2009.

    A imate li koju drugu njegovu sliku, na ovoj izgleda kao da upravo proživljava 6 moždanih udara istodobno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare