To je to što me zanima!

Rončević u HGK dobio otkaz i otpremninu pa otišao u Pleter na plaću od čak 20.000 kuna

Berislav Rončević, ministar obrane u Sanaderovoj vladi ,postao je član uprave državnih Pleter usluga i primat će 20.386 mjesečno
Vidi originalni članak

Bivši HDZ-ov ministar obrane i unutarnjih poslova u vladama Ive SanaderaBerislav Rončević, na sjednici Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) službeno je predložen, a malo kasnije i imenovan članom uprave državne tvrtke Pleter-usluge, koja se primarno bavi ugostiteljstvom.

Naime, prošle godine dobio je otkaz u Hrvatskoj gospodarskoj komori s mjesta savjetnika na pravnim poslovima. Razlog je bila racionalizacija poslovanja.

Dobio je otpremninu, ali nije dugo čekao posao, piše Telegram. Dobio je čak i bolje radno mjesto s većom plaćom.

- Sukladno članku 126. Zakona o radu otpremnina se ne smije odrediti u iznosu manjem od jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod toga poslodavca. Gospodin Rončević je bio u radnom odnosu u HGK 5 godina - odgovorili su za Telegram iz HGK.

Članovi uprava trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu smatraju se dužnosnicima u smislu Zakona o sprječavanju sukoba interesa pa je Rončević  morao podnijeti imovinsku karticu.

Iz nje je vidljivo kako će primati veću plaću nego što je imao u HGK.

Nova plaća bruto iznosi 31.810,82 kune, što je neto 20.386,78 kuna.

U kartici još stoji kako su bivši ministar i supruga dosta i kreditno opterećeni. Otplaćuju tri kredita za koja mjesečno moraju ukupno izdvojiti 13.277 kuna.

I na Linkedinu se vidi da je promijenio posao. I tu piše da je član Uprave u Pleter uslugama d.o.o.

 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • bečar-bečar 01.10.2021.

    smrtnik kad dobije otkaz ili je tržišni višak onda mu prvo pada na pamet "bauštela" al vidi ti ovo:tamo je višak i ide na bolju plaču????do kad če ljudi biti GLUPI i SLIJEPI ????

  • EUROPE5 23.08.2021.

    Vidi mu face  HDZ-ovske nesposobne.

  • laky03348 22.08.2021.

    a pa tko mu je bio veza da se tako brzi snašao,,iz dobrog otišao na još bolje radno mjesto,,Made in Lopovska Croatia.Ako si član KPHDZ mafije.partije,sva su ti vrata otvorena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare