To je to što me zanima!

Ronioci će tražiti Brittin fotoaparat na dnu mora

Pretpostavlja se da je Britt Lapthorne u zadnjim satima života načinila više snimaka, vjerojatno osoba koje bi policiji dalje mogle usmjeriti istragu
Vidi originalni članak

Ronioci Interventene dubrovačke policije ponovno će u srijedu pretražiti uvalu Danče gdje je pronađeno tijelo Australke Britt Lapthorne (21). Riječ je o nastavku istrage u otkrivanju uzroka njene smrti, piše Jutarnji list, a roniocima će zadatak biti pronaći Brittin fotoaparat Canon. Pretpostavlja se da je Britt u zadnjim satima života načinila više snimaka, vjerojatno i osoba koje bi dalje mogle usmjeriti istragu. Ipak, nakon gotovo pet mjeseci koje je fotoaparat proveo u moru, najvjerojatnije je uništena kartica 'flash-memorije'.
Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar rekao je kako je pretraživanje podmorja odavno bilo u planu, no zbog vremenskih uvjeta nije bilo moguće. Naveo je i kako će ronioci u vodu ići s kamerama.

IPAK ISTRAŽUJU POLICAJCE?
Za Jutarnji su iz dubrovačke PU rekli kako ne provode bilo kakvu istragu o policajcima Draganu Palameti i Ivici Rudinoviću. Njih su turistkinje optužile za pokušaj otmice ljetos u Dubrovniku. Međutim, kako list neslužbeno doznaje, policajci ipak jesu pod istragom, ali ne zbog umiješanosti u smrt Britt Lapthorne nego zbog 'prekoračenja ovlasti tijekom noćne intevencije'.


HRVATSKA NEMA SLUŽBENO IZVJEŠĆE S OBDUKCIJE
PU nije još dobila službeno izvješće s australske obdukcije djevojčinog tijela, no neslužbeno izvješće je jednako hrvatskom. Poznato je da je Brittino tijelo od nestanka pa do pronalaska 20 dana poslije cijelo vrijeme bilo u moru, no ni Australci ni Hrvati nisu uspjeli zaključiti je li nad djevojkom počinjeno kazneno djelo prije nestanka. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mrljica 18.02.2009.

    ne bih se iznenadila da ga vec drugi dan nadju sasvim slucajno u kakvog beskucnika, mislili su to zatvorit ali su isprovocirani australskim medijima , nasi policjoti odlucit rijesit slucaju zainat. Samo se blamiraju i dalje, kao da smo mi nepismeni ko i vecina policije ( cast izuzecima , virujem da ih ima) ali policija i sve drzavne ustanove zahtjevaju \"politiku spasa\" koja bi pocela smjenom mesica i sanadera. A najvise me tu takodjer boli muljaza oko vec zaboravljene Kornatske tragedije.

  • NN osoba 17.02.2009.

    Daj dragi pošteni, odgovorni ljudi u Pu dubrovačko neretvanskoj, Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, molim vas, ali stvarno vas molim da jednom u životu zauzmete oštriji stav prema ovim Australcima, odgovorite im neka traže krivca u svojoj kćerki koja je lutala bez cilja, koja je u noći kada je nestala otišla sa NN osobama, koje nije niti poznavala u apartman, budući nije imala novaca i gdje za prespavati! Budite malo odlučniji i nemojte dozvoliti da \"Hrvatsku policiju\", blate neki glupi australci, osim policije i cijelu Hrvatsku! Bogec mali!

  • mimi6 17.02.2009.

    dajte neka ga potaže u italiji ili albaniji........... i da molim vas ne davite nas tim glupostima.................. mala se naroljala i išla rigat i pala preko ograde u provaliju

Komentiraj...
Vidi sve komentare