To je to što me zanima!

Ronioci iz Kupe vade mine i bombe iz dvaju ratova

Pripadnici protueksplozivne zaštite Policijske uprave u Sisku i specijalne policije iz Zagreba, organizirali su u Sisku izvlačenje oružja iz rijeke
Vidi originalni članak

U Sisku, u rijeci Kupi nedaleko od Novog mosta, sisački slikar pronašao je u utorak odbačeno streljivo, ručne bombe i neeksplodirane granate. Sudeći po izgledu riječ je o opasnim sredstvima iz 2. svjetskog i iz Domovinskog rata. Najveći dio oružja u Kupu je dospio nakon što su nesavjesni građani, umjesto da ga predaju policiji, odbacili ga u rijeku.
Pronalazak eksplozivnih sredstava i streljiva nije previše iznenadio Siščane jer je nedaleko od Novog mosta prije nekoliko godina uklonjena aviobomba bačena u 2. svjetskom ratu prilikom bombardiranja Siska. Jedan od zaslužnih za pronalazak mina i streljiva je sisački slikar Marijan Crtalić koji traga za neobičnim predmetima i prizorima u sklopu izložbe Nevidiljivi Sisak.
Čim je objelodanjeno da na kupače u Kupi vreba pogibelj, pripadnici protueksplozivne zaštite Policijske uprave u Sisku i specijalne policije iz Zagreba, organizirali su izvlačenje opasnog sadržaja iz rijeke. Ronioci specijalne policije u kratkom su vremenu izvukli više bombi i streljiva, ali traganje se nastavlja jer se sumnja da je na dnu Kupe još mnogo odbačenih mina, granata, bombi i streljiva iz drugog svjetskog i domovinskog rata.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare