To je to što me zanima!

Rotary klub obnovio kuću koja je stradala u poplavi u V. Gorici

Kuća u kojoj žive samohrana majka i njezino troje djece stradala je 2010. u poplavi. Članovi Rotary kluba Velika Gorica su organizirali humanitarnu akciju i pomogli
Vidi originalni članak

Obitelj Črnko iz Čičke Poljane kraj Velike Gorice od jučer ima novi dom. Stara trošna  drvena kuća, u kojoj je samohrana majka Tanja živjela s troje djece, stradala je u poplavi 2010. godine kada je nabujala Sava probila nasip i prekrila sva okolna sela. 

- Poslije poplave kuća je bila u očajnom stanju. Organizirali smo humanitarnu akciju, pokrenuli dobre ljude koji su bili spremni pomoći. Morali smo srušiti pola stare drvene kuće i sazidati novi dio. U tom dijelu su dvije nove dječje sobe, hodnik i kupaonica. U kući je sve obnovljeno, postavljene su nove instalacije struje i vode, a kuća je pod novim krovom. Hvala svima koji su nam pomogli – kaže Damir Kotrman, predsjednik Rotary kluba Velika Gorica. 

U obnovu kuće dosad je uloženo 370.000 kuna. Treba još samo fasada, no materijal je nabavljen, radovi su počeli i uskoro će i to biti gotovo. 

- Živjeli smo teško, nekako krpali kraj s krajem. Sada će djeca napokon imati svoje sobe i moći će se okupati u kadi. Zahvaljujem donatorima i svima koji su pomogli – kazala je Tanja Črnko. Jedno od njezine troje djece je dijete s posebnim potrebama.


Idi na 24sata

Komentari 11

  • ParlevuFranse 06.07.2013.

    Masoni u akciji.

  • 06.07.2013.

    sve pohvale ljudima :D

  • mudrica x 05.07.2013.

    veoma pohvalno, samo ne kontam zašto im treba fasada

Komentiraj...
Vidi sve komentare