To je to što me zanima!

Rukom pisana pjesma Anne Frank prodana za 140.000 €

Anne Frank je pjesmicu napisala 28. ožujka 1942. za spomenar starije sestre svoje najbolje prijateljice. Tri mjeseca poslije svi članovi njezine obitelji odlaze u skrovište u Amsterdamu
Vidi originalni članak

Raritetna rukom pisana pjesma židovske djevojčice Anne Frank prodana je u srijedu na dražbi u Nizozemskoj neimenovanom kupcu za 140 tisuća eura (1,05 milijuna kuna), priopćili su organizatori.

Dražba u aukcijskoj kući Bubb Kuyper u nizozemskom Haarlemu trajala je samo dvije minute. Početna cijena bila je 30 tisuća eura.

"U posljednjih 40 godina samo je četiri ili pet rukopisa Anne Frank bilo na dražbama", rekao je direktor aukcijske kuće Thys Blankovoort.

Posvećena "dragoj Cri-Cri", pjesma je napisana na nizozemskom, crnom tintom na papiru iz pisećeg bloka.

Anne Frank je pjesmicu napisala 28. ožujka 1942. za spomenar starije sestre svoje najbolje prijateljice. Tri mjeseca poslije svi članovi njezine obitelji odlaze u skrovište u Amsterdamu zbog nacističkih progona. Otkriveni su 1944. i deportirani u logor

Anne Frank umrla je u Bergen-Belsenu u proljeće 1945. Njezin dnevnik preveden je na 67 jezika i prodan u više od 30 milijuna kopija diljem svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare