To je to što me zanima!

Republikanac oderao Trumpa: 'Rulju hranio divljačkim lažima'

Obrat nakon Trumpova oslobađanja u Senatu. Mitch McConnell, senator iz Kentuckyja, jednog od republikanskih uporišta, glasao je protiv osude Trumpu, ali smatra da je bivši predsjednik kriv za huškanje
Vidi originalni članak

Hvala timu predanih odvjetnika na neumornom radu u očuvanju pravde i obrani istine, prva je izjava Donalda Trumpa nakon glasanja u Senatu koje ga je oslobodilo optužbe za poticanje na pobunu.

Za osudu je bila potrebna dvotrećinska većina od 100 senatora, dakle 67, ali za njegovu krivnju glasalo je 57. Demokratima se pridružilo sedmero republikanaca.

GOTOVO SASLUŠANJE Trump je oslobođen optužbi za poticanje napada na Capitol

Među njima nije bio Mitch McConnell, senator iz savezne države Kentucky, jednog od republikanskih uporišta, koji je glasao za oslobađanje Trumpa, ali je nakon glasanja žestoko napao bivšeg predsjednika za kojeg je rekao da je sramotno zanemario dužnost.

- Nema sumnje da je Trump praktično i moralno odgovoran za provociranje događaja toga dana. Prosvjednici su postali nasilni jer im je Trump rekao seriju laži o izborima. Najmoćniji čovjek svijeta hranio ih je divljačkim lažima ljut jer je izgubio izbore. Nisam glasao da ga osude jer smatram da Senat nije zamišljen da djeluje kao moralni sud - rekao je McConnell.

Pogledajte video: Trump iselio iz Bijele kuće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trump: Naš lijepi pokret tek je na početku

Nakon što je zahvalio odvjetnicima, Trump se zahvalio i senatorima i članovima Kongresa koji su se, citiramo 'ponosno zalagali za Ustav koji svi poštujemo i za sveta pravna načela u srcu naše zemlje'. 

- Naš povijesni, lijepi i domoljubni pokret MAGA (Make America Great Again) tek je počeo. Radujem se što ćemo nastaviti naše nevjerojatno putovanje - objavio je Trump koji će se, nakon što je propala osuda u Senatu, opet moći kandidirati za predsjednika.

Nahuškao rulju na Kongres

Podsjećamo, Trump je nakon poraza od Bidena ponavljao neutemeljene laži i teorije zavjere o krađi izbora. Nahuškao je rulju na zgradu Kongresa 6. siječnja dok su unutra bili zastupnici koji su trebali potvrditi pobjedu Joe Bidena. 

Pogledajte video: Napad na Kongres

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U napadu je poginulo petero, četvero prosvjednika i policajac kojeg su zatukli vatrogasnim aparatom.

Idi na 24sata

Komentari 155

  • AUPZDMTRN 18.02.2021.

    Evo mene opeta! Malo me karanteniralo u 24 sata jer uvrijedih Bidena, a to se sada, kad je predsjednik, smatra svetogrđem. Dakle, pustite CNN-HINU i, koga zanima, pročitajte što se doista događa u SAD. Opoziv Trumpaje doživio fijasko. Počelo je tako što su Trumpovi odvjetnici nespretno pokušali osporiti ustavnost opoziva pa su odustali od takve obrane i odlučili napasti "dokaze" o insurekciji podastrte od suprotne strane. I to su učinili na vrlo efektan način: prikazujuću usporedno izmanipuliran i krivotvoren video materijal Antitrumpovaca i integralnu verziju istog događaja i dokaze o krivotvorenim ili postdatiranim twitovima. Nakon tog šoka, u očaju, dens odvjetnici odustaju od tih dokaza i najavljuju pozivanje niza "svedoka" iako se to ne može raditi zadnji dan kad se drži samo završna riječ. Na taj potez Trumpovci su spremni i najavljuju svoje svjedoka, a prvi će biti Nancy Pelosi! Jer imaju dokaz da je ona odbila, iako je to zatraženo, pojačanje osiguranja Kongresa 6.siječnja. I tada odsutaju od opoziva tek.

  • Itachi 16.02.2021.

    Pitati McConnella za mišljenje o Trumpu je kao da ste pitali i Clintonicu, vjerojatno i gore. Republikanci imaju problem da je većina glasačkog tijela za Trumpa, ali je većina političkog establišmenta protiv njega.

  • penzić 14.02.2021.

    utrpali ste amerikancima starca kojeg neželi pola amerike

Komentiraj...
Vidi sve komentare