Obavijesti

News

Komentari 155

Republikanac oderao Trumpa: 'Rulju hranio divljačkim lažima'

Republikanac oderao Trumpa: 'Rulju hranio divljačkim lažima'

Obrat nakon Trumpova oslobađanja u Senatu. Mitch McConnell, senator iz Kentuckyja, jednog od republikanskih uporišta, glasao je protiv osude Trumpu, ali smatra da je bivši predsjednik kriv za huškanje

VIDEO

Hvala timu predanih odvjetnika na neumornom radu u očuvanju pravde i obrani istine, prva je izjava Donalda Trumpa nakon glasanja u Senatu koje ga je oslobodilo optužbe za poticanje na pobunu.

Za osudu je bila potrebna dvotrećinska većina od 100 senatora, dakle 67, ali za njegovu krivnju glasalo je 57. Demokratima se pridružilo sedmero republikanaca.

Trump je oslobođen optužbi za poticanje napada na Capitol
Trump je oslobođen  optužbi za poticanje napada na Capitol

Među njima nije bio Mitch McConnell, senator iz savezne države Kentucky, jednog od republikanskih uporišta, koji je glasao za oslobađanje Trumpa, ali je nakon glasanja žestoko napao bivšeg predsjednika za kojeg je rekao da je sramotno zanemario dužnost.

- Nema sumnje da je Trump praktično i moralno odgovoran za provociranje događaja toga dana. Prosvjednici su postali nasilni jer im je Trump rekao seriju laži o izborima. Najmoćniji čovjek svijeta hranio ih je divljačkim lažima ljut jer je izgubio izbore. Nisam glasao da ga osude jer smatram da Senat nije zamišljen da djeluje kao moralni sud - rekao je McConnell.

Pogledajte video: Trump iselio iz Bijele kuće

Pokretanje videa...

Mike Pence je beskućnik 01:35

Trump: Naš lijepi pokret tek je na početku

Nakon što je zahvalio odvjetnicima, Trump se zahvalio i senatorima i članovima Kongresa koji su se, citiramo 'ponosno zalagali za Ustav koji svi poštujemo i za sveta pravna načela u srcu naše zemlje'. 

- Naš povijesni, lijepi i domoljubni pokret MAGA (Make America Great Again) tek je počeo. Radujem se što ćemo nastaviti naše nevjerojatno putovanje - objavio je Trump koji će se, nakon što je propala osuda u Senatu, opet moći kandidirati za predsjednika.

Nahuškao rulju na Kongres

Podsjećamo, Trump je nakon poraza od Bidena ponavljao neutemeljene laži i teorije zavjere o krađi izbora. Nahuškao je rulju na zgradu Kongresa 6. siječnja dok su unutra bili zastupnici koji su trebali potvrditi pobjedu Joe Bidena. 

Pogledajte video: Napad na Kongres

Pokretanje videa...

SAD 01:17

U napadu je poginulo petero, četvero prosvjednika i policajac kojeg su zatukli vatrogasnim aparatom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.