To je to što me zanima!

Rumunji će blokirati Srbiju u dobivanju statusa kandidata?

Bukurešt inzistira da Beograd jamči prava 30.000 Rumunja koji žive na teritoriju Srbije. Iako EU diplomati ne očekuju rumunjski veto, mogućnost za to još postoji
Vidi originalni članak

Očekuje se kako će na dvodnevnom summitu Europske unije Srbija dobiti status kandidata nakon što je s Kosovom usuglasila nekoliko najvažnijih pitanja. Ipak, neočekivan potez povukla je Rumunjska koja je zaprijetila blokadom Srbije u dobivanju statusa kandidata jer inzistira da Beograd treba jamčiti prava 30.000 Rumunja koji žive u Srbiji. 

Potez je naišao na kritike ministara vanjskih poslova Švedske i Njemačke. EU diplomati tvrde kako je malo vjerojatno da će Rumunjska uložiti veto na kandidaturu, a neki su summit ocijenili kao prvi ''tihi, normalni sastanak od 2008. i početka ekonomske krize, piše EurAktiv.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • ping-pong 01.03.2012.

    Izbacili su ambasadu Gane iz Bjelograda, jer su priznali Kosovo, nek budu dosljedni pa nek izbace i ostatak! Američku ambasadu, Njemačku, Britansku, Talijansku,Francusku, Švicarsku............................ako nemate hrabrosti za to, niste trebali ni počinjati. Ovako ste se liposra!

  • ping-pong 01.03.2012.

    Srbi su mislili da su im Rumunji braća i da ih vole, jer nisu priznali Kosovo.hahaha Čekaj da im pokažu Španjolci, Grci.............koliko ih vole! hahahaha

  • bole29 01.03.2012.

    još se ja čudim kako Srbi imaju toliko stanovnika......kad ono eto ti istine pola Rumunji....hahahaha..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare