To je to što me zanima!

Rusi objavili snimke projektila, SAD: Strategija im je manjkava

Riječ je o projektilima tipa Kalibr, a iz ruskog ministarstva obrane su poručili kako su projektilima pogodili ciljeve tzv. Islamske države i Al-Nusre bez civilnih žrtava
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimke sa svojih ratnih brodova u Kaspijskom jezeru s kojih je u srijedu lansirano čak 26 krstarećih projektila prema ciljevima Islamske države u Siriji. 

Riječ je o projektilima Kalibr, a Rusi su poručili kako su projektili pogodili ciljeve Islamske države i Al-Nusre bez civilnih žrtava. 

Screenshot

Uz snimke lansiranja projektila, koji su na 1.500 km dugom putu do svojih ciljeva prošli kroz zračne prostore Irana i Iraka, Rusi su objavili i kompjutorske grafike kako bi pokazali s koliko preciznom tehnologijom raspolažu. 

Screenshot

Amerikanci s Rusijom i dalje ne žele surađivati. Američki ministar obrane Ash Carter izjavio je da je strategija Moskve u Siriji ''tragično manjkava''. Ponovio je kako ruski zračni udari nisu usmjereni na militante Islamske države, ali da su SAD spremne nastaviti osnovne, tehničke razgovore s ruskom stranom o sigurnosnim procedurama za američke pilote koji nadlijeću Siriju. Pentagon je potvrdio i kako je bar jednom u posljednjih šest dana američkim pilotima naloženo da hitno promjene rutu kako bi izbjegli bliski susret s Rusima.  

Idi na 24sata

Komentari 52

  • slavonija 08.10.2015.

    udrite i jedni i drugi...sada je prava prilika da nešto zajedno napravite.

  • MAX 2010 08.10.2015.

    Kao I svugdje u svijetu amerikanci imaju vise "kolateralnih " šteta I pogodaka nego uspjeha.......osim ako u svoje nadmoćnosti ne računaju rušenje bolnica I mrtve od "njihove prijateljske vatre"...

  • mmzg 08.10.2015.

    "Manjkava ruska strategija ucinila je u 2 tjedna ono za sto je americka strategija planirala 20 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare