To je to što me zanima!

Rusi su Baracka Obamu 2005. optužili da je britanski špijun

Rusi su navodno Obamu, tada senatora, zadržali tri sata u zračnoj luci, tražeći pregled putovnice i pretragu zrakoplova. On je do 1982. imao dvojno državljanstvo
Vidi originalni članak

Tko je zapravo Barack Obama? Svi su više-manje upoznati s biografijom 44. američkog predsjednika, koji je 2008. za 'vrh nosa' pobijedio republikanca Johna McCaina, nudeći Americi svojevrsnu revoluciju. 

No, neki detalji ipak su manje poznati javnosti, a njih je uspio 'iskopati' American Thinker nakon više od tri godine istraživanja.

Navodno je 2005. godine Barack Obama, tada američki senator, zajedno sa još jednim senatorom Richardom Lugarom bio na zadatku u Rusiji. Obama, tada tek novoizabrani senator, pozvan je da sudjeluje u inspekciji stanja nuklearnog naoružanja u sibirskom Permu. Obama je u bazi nadgledao i uništavanje mobilnih raketnih nosača. 

Incident se nigdje nije spomenuo

Nakon što je inspekcija završila Rusi su Obamu i Lugara zadržali tri sata u zračnoj luci, zahtijevajući da pregledaju njihove putovnice i pretraže njihov zrakoplov. Naki izvori tada su izvijestili kako su Rusi optužili Obamu da je špijun. 

No, tu nije kraj priče. Prema jednom talijanskom izvoru, Rusi nisu optužili Obamu da je američki, već britanski špijun. Navodno se u rješavanje tog incidenta uključila Bijela kuća, State Department i brojni vojni dužnosnici, zajedno sa svojim kolegama iz Moskve. 

No, službeno izvješće o tom incidentu ni jednom riječju nije spomenulo taj incident. To čak nije učinio ni Obama uoči izbora 2008. kada mu je očajno trebao neki vanjskopolitički potez.

Do 1982. zbog oca imao dvojno državljanstvo

Tu se pojavio još jedan neobičan detalj. U jesen 2008. Obama je za svoj portal Fightthesmears (barackobama.com) priznao da je sve do 1982. godine imao dvojno državljanstvo (američko i britansko) jer mu je otac bio strani državljanin. 

Pitanje koje se postavlja glasi: Jesu li Rusi još 2005. godine znali nešto o Obaminom državljanstvu što Amerikanci ne znaju ni 2012. godine?  Odgovor se još uvijek ne zna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Torento 27.09.2012.

    Crnac špijun u Rusiji? Vjerojatno zato jer se izgledom lako stapa u lokalno stanovništvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare