Obavijesti

News

Komentari 1

Rusi su Baracka Obamu 2005. optužili da je britanski špijun

Rusi su Baracka Obamu 2005. optužili da je britanski špijun
3

Rusi su navodno Obamu, tada senatora, zadržali tri sata u zračnoj luci, tražeći pregled putovnice i pretragu zrakoplova. On je do 1982. imao dvojno državljanstvo

VIDEO

Tko je zapravo Barack Obama? Svi su više-manje upoznati s biografijom 44. američkog predsjednika, koji je 2008. za 'vrh nosa' pobijedio republikanca Johna McCaina, nudeći Americi svojevrsnu revoluciju. 

No, neki detalji ipak su manje poznati javnosti, a njih je uspio 'iskopati' American Thinker nakon više od tri godine istraživanja.

Navodno je 2005. godine Barack Obama, tada američki senator, zajedno sa još jednim senatorom Richardom Lugarom bio na zadatku u Rusiji. Obama, tada tek novoizabrani senator, pozvan je da sudjeluje u inspekciji stanja nuklearnog naoružanja u sibirskom Permu. Obama je u bazi nadgledao i uništavanje mobilnih raketnih nosača. 

Incident se nigdje nije spomenuo

Nakon što je inspekcija završila Rusi su Obamu i Lugara zadržali tri sata u zračnoj luci, zahtijevajući da pregledaju njihove putovnice i pretraže njihov zrakoplov. Naki izvori tada su izvijestili kako su Rusi optužili Obamu da je špijun. 

No, tu nije kraj priče. Prema jednom talijanskom izvoru, Rusi nisu optužili Obamu da je američki, već britanski špijun. Navodno se u rješavanje tog incidenta uključila Bijela kuća, State Department i brojni vojni dužnosnici, zajedno sa svojim kolegama iz Moskve. 

No, službeno izvješće o tom incidentu ni jednom riječju nije spomenulo taj incident. To čak nije učinio ni Obama uoči izbora 2008. kada mu je očajno trebao neki vanjskopolitički potez.

Do 1982. zbog oca imao dvojno državljanstvo

Tu se pojavio još jedan neobičan detalj. U jesen 2008. Obama je za svoj portal Fightthesmears (barackobama.com) priznao da je sve do 1982. godine imao dvojno državljanstvo (američko i britansko) jer mu je otac bio strani državljanin. 

Pitanje koje se postavlja glasi: Jesu li Rusi još 2005. godine znali nešto o Obaminom državljanstvu što Amerikanci ne znaju ni 2012. godine?  Odgovor se još uvijek ne zna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu