To je to što me zanima!

Rusi zapeli na putu za Kijev: Gađaju ih Ukrajinci, stručnjak otkrio zbog čega konvoj stoji

Britanski ministar obrane u četvrtak je rekao kako je konvoj zapeo otprilike 30 kilometara od Kijeva i u protekla tri dana je ostvario minimalan napredak. Stručnjak iz SAD-a otkrio je i dodatne razloge za to
Vidi originalni članak

Američki vojni dužnosnici i dalje vjeruju da ruski konvoj dugačak 60 kilometara i dalje stoji. Kaže kako nemaju razloga ni sumnjati u ukrajinske tvrdnje da su oni dali svoj doprinos njihovom zastoju tako što su ih gađali, piše CNN.

Britanski ministar obrane u četvrtak je rekao kako je konvoj zapeo otprilike 30 kilometara od Kijeva i u protekla tri dana je ostvario minimalan napredak.

A jedan od razloga za to pojasnio je na Twitteru i Trent Telenko, bivši radnik Agencije za upravljanje ugovorima u sektoru obrane Sjedinjenih Američkih Država. 

OTKANTALI MOSKVU VIDEO Naš vojni ataše odbio je primiti rusku notu. MORH: Ne znamo za naše borce u Ukrajini

On je na Twitteru objavio cijeli niz fotografija i postova kojima je pokušao pojasniti što čeka vozila kad se dolaskom proljeća smrznuto tlo pretvara u blatnu kaljužu. Tako je objavio i sliku ruskog Pancira S1, vozila na kotačima koje je opremljeno sustavom za protuzračnu obranu. 

Napisao je da je jedan od zadataka za agenciju bila ontrola kvalitete sličnih vozila i rekao da se svaki mjesec moraju preventivno servisirati i premjestiti na drugu lokaciju i da treba voditi računa o sustavu za napuhivanje guma i pritiska. Napomenu je da stijenke guma istrunu i postanu lomljive, ako kamioni mjesecima stoje na jednom mjestu.

Ukazao je i na raspadnutu gumu na jednom od vozila koje su Ukrajinci preoteli nakon što su ga Rusi ostavili u blatu. Kaže kako nitko nije servisirao i maknuo to vozilo godinu dana i da bi se zbog sličnog pristupa opremi Rusi mogli naći u velikim problemima. 

JEZIV GOVOR Putin: Ukrajinci i Rusi su isti narod, ali ti neonacisti drže zatočene čak i kineske studente

U svojim tvitovima napominje kako nema šanse da Rusi imaju dovoljno rezervnih guma u svom logističkom sustavu, ako su bili toliko korumpirani da nisu servisirali i premještali vozila ranije, pa tako i isto s ovim vozilima u Ukrajini. Smatra da će zbog toga Rusi morati koristiti isključivo ceste i da kolone neće moći biti šire od tri vozila.

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O RATU U UKRAJINI:

Idi na 24sata

Komentari 79

  • kaj te briga2 04.03.2022.

    I to ti je druga vojna sila 😂😂😂

  • 04.03.2022.

    Stručnjak najbolje zna zašto konvoj stoji.

  • VođaSmjene 04.03.2022.

    Da su kupovali Tigar gume to im se nebi dogidilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare