To je to što me zanima!

Rusija gomila oružje na Krimu, NATO na Baltik šalje tenkove

Zapovjednik NATO snaga za Europu, američki general Philip Breedlove je upozorio kako Rusija gomila oružje na Krimu, poluotoku kojeg je anektirala u ožujku 2014.
Vidi originalni članak

SAD su poslale više od 100 komada teške vojne opreme, tenkova i drugih borbenih vozila u tri bivše baltičke sovjetske republike kako bi ojačale njihove kapacitete i odvratile Ruse od prijetnji. Ruskom predsjedniku Putinu želimo pokazati našu odlučnost da možemo udružiti snage, izjavio je u Rigi američki general John O'Connor, inače zadužen za prijevoz opreme. 

Zapovjednik NATO snaga za Europu, američki general Philip Breedlove istovremeno je upozorio kako Rusija gomila oružje na Krimu, poluotoku kojeg je anektirala u ožujku 2014. 

- Rusija je rasporedila vrlo sofisticirane sustave, među kojima rakete zemlja-zrak koji pokrivaju 40 posto Crnog mora. Tamo su i krstareće rakete koje pokrivaju cijelo područje Crnog mora - kazao je Breedlove. 

Dodao je kako NATO ne može potvrditi povlačenje teškog naoružanja s crte bojišnice, što je predviđeno sporazumom iz Minska 12. veljače. U govoru  kojeg je u nedjelju emitirao ukrajinski TV kanal, Breedlove nije želio precizirati broj ruskih vojnika na istoku Ukrajine. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Petar1404 10.03.2015.

    da, zabranjeno je gomilanje vojske na svom tlu dok neprijatelj gomila svoju na kučnom pragu...koja logika -.-

  • pandorum39 10.03.2015.

    bice puuno zracenja.:)

  • tomicalomica 10.03.2015.

    Zao mi Ukrajinaca , ali ovo je rat u kojem Rusija vodi glavnu rijec, zapad ima malo sanse da nesto postigne , NATO pojacan sa Americkom teskom artiljerijom vise je dokaz dobre volje odnosno da pokazu kako im je stalo do Ukraine..svijet je kao sto znamo podijeljen Ameri rade sto zele na bliskom istoku , Rusi drmaju u bivsim sovjetskim republikama , a ima jedan veliki igrac izmedju gore spomenutim koji profitira u svakom velikom ratu, ne moram napisati...psi laju a karavane prolaze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare