To je to što me zanima!

Rusija: 'Naši vojni avioni nisu se sudarili s dronom!', SAD: 'Zbog štete je završio u Crnom moru'

Nekoliko puta prije sudara, ruski borbeni zrakoplovi ispustili su gorivo na MQ-9 i letjeli ispred njega u nesigurnim manevrima, rekla je američka vojska u priopćenju
Vidi originalni članak

Sudar američkog drona s ruskim avionom iznad Crnog mora podigao je prašinu između dviju država. Američka strana je ranije poručila kako će razgovarati s ruskim kolegama o sudaru zrakoplova Su-27 s njihovom špijunski dronom.

Nekoliko puta prije sudara, ruski borbeni zrakoplovi ispustili su gorivo na MQ-9 i letjeli ispred njega u nesigurnim manevrima, rekla je američka vojska u priopćenju.

IZVIJESTILA VOJSKA Nesreća kod Crnog mora, ruski avion sudario se s američkim dronom: 'Namjerno je to učinio'

Sada se oglasila i ruska strana koja tvrdi da se njen avion nije sudario s dronom. Poručili su kako su piloti, koji su upravljali dronom, preoštro skrenuli te je dron izgubio kontrolu i sudario se s vodom, prenosi Sky News.

- Ruski avioni nisu koristili oružja koja imaju na raspolaganju, niti su bili u dodiru s dronom. Mirno su se vratili na matični aerodrom - stoji u priopćenju ministarstva obrane.

Pentagon: 'Ovo nije normalno ponašanje'

Nedugo nakon ruskog priopćenja, službeno se oglasio i Pentagon. Tamo su na presici potvrdili da su  uski borbeni avioni u 7:03 srušili američki dron.

- Presretanje dronova je česta pojava. Ipak, ovako agresivno ponašanje nije dobra stvar - kazao je glasnogovornik Pentagona, Pat Ryder.

ANALIZA EKSPERTA Skandal: Ukrajini naši Mi-8, a nama razoružani helikopteri jer Rusi su skinuli lansere raketa

Kazao je da su dronovi su letjeli na području Crnog mora i prije početka invazije na Ukrajinu. Jedino neobično ponašanje je ono ruskih pilota.

Američke vlasti još uvijek nisu iz mora izvukle MQ-9 Reaper. Ipak, poručili su da on nije u ruskim rukama.

- Operateri drona bili su prisiljeni srušiti dron zbog posljedica sudara - ističu.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Qurcy Ban 15.03.2023.

    Ne vjerujem previše amerima, al’ istina je obično suprotna od onoga što Ruje tvrde… pogotovo što nema logike da ruski piloti budu nagrađeni jer je dron pao zbog greške operatera 🤦‍♂️

  • PUN KO BROD 15.03.2023.

    Eto, to se nama ne može dogodit, jer nemamo ni avion niti dron. Imamo samo onaj "misteriozni" dron koji je doletio u Zagreb

  • sinisabudimir 15.03.2023.

    Pošaljite sotonu !? Ha ha !

Komentiraj...
Vidi sve komentare