To je to što me zanima!

'Rusija neće sudjelovati u utrci u naoružanju iako to neki žele'

Vladimir Putin je na sastanku svojoj vladi naredio da izradi "balansiranu i realnu" vojnu strategiju od 2016. do 2025. godine. To su, kaže, mjere samoobrane
Vidi originalni članak

Rusija se neće uključiti u "utrku oružjem", poručio je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku na kojem je svojoj vladi naredio da izradi "balansiranu i realnu" vojnu strategiju od 2016. do 2025. godine. 

- Netko želi utrku u naoružanju, ali Rusija u toj utrci neće sudjelovati - rekao je Putin.  Pozvao je obrambenu industriju da do prosinca razradi novu vojnu doktrinu, javlja RT. Novu "doktrinu" razvijaju kao odgovor NATO-u te na krizu u Ukrajini. Za sukobe u toj zemlji, Putin i dalje krivi Zapad.

- Sve akcije koje Rusija poduzima su mjere samoobrane. Rekli smo da ćemo morati poduzeti mjere kako bi se zaštitili- kaže Putin.

NATO je, podsjetimo, krajem kolovoza najavio da će svoje trupe postaviti bliže Ruskoj granici. Rusija je pak rekla da bi prodiranje trupa NATO-a na istok prema Ukrajini, izazvalo snažne reakcije.    

Idi na 24sata

Komentari 213

  • Masterschef 11.09.2014.

    dokazano je da su europske sankcije više štete nanijele EU nego Rusiji , pogledajte samo koliko smo mi štete pretrpjeli zbog zabrane uvoza voća i povrća ... Ako niste shvatili Rusija brani RUSE u Ukrajini !!!!! Neki pričaju da Ameri imaju svu moć u ekonomiji , možda neznate da su SAD najviše zadužena država na Svijetu i ekonomija im je pred slomom već nekoliko godina , a jedan od razloga je vojni proračun . Razmislite samo zašto su napali Afganistan i Irak ? Sigurno nisu imali nikakav povod i korist LoL

  • AntonTrdić 11.09.2014.

    i opet Rusija nece nista dokazati, nema se para, ekonomija im pada nakon sankcija, jedino sto imaju je plin i nafta

  • Hrvoje Hrvatinić 11.09.2014.

    Sram ga bilo, neće ratovati protiv zapada. Kako može biti tako bezobziran?

Komentiraj...
Vidi sve komentare