To je to što me zanima!

Rusija objavila da prekida sve diplomatske veze s NATO-om

Kao rezultat NATO-ovih koraka, nemamo više uvjete za elementarne diplomatske aktivnosti, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov
Vidi originalni članak

Moskva je u ponedjeljak objavila kako će u potpunosti suspendirati svoje sudjelovanje u misijama NATO-a, prenosi Russia Today.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je kako će NATO ured u Moskvi morati biti zatvoren. Prije dva tjedna osam ruskih diplomata protjerano je iz Bruxellesa nakon optužbi za špijunažu.

Lavrov kaže kako će se sada svi razgovori obavljati preko ruskog veleposlanstva u Belgiji.

- Kao rezultat NATO-ovih koraka, nemamo više uvjete za elementarne diplomatske aktivnosti - rekao je Lavrov i dodao kako je NATO o svemu službeno obaviješten.

'ŠPIJUNIRANJE NIJE PRESTALO' Ruski obavještajac špijunirao u francuskom ministarstvu obrane

NATO je prije dva tjedna oduzeo akreditacije osmorici članova ruske misije u Savezu jer su bili 'neprijavljeni ruski obavještajci'.

- NATO-ova politika prema Rusiji ostaje dosljedna. Pojačali smo odvraćanje i obranu u odgovoru na ruske agresivne poteze, ali istovremeno ostajemo otvoreni za smisleni dijalog - rekli su tada iz NATO-a, a visoki ruski dužnosnik Leonid Slutsky tada je najavio da će Moskva uzvratiti na tu odluku.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • jožek2 18.10.2021.

    I zašto sad Nato i Ameri ne prijete Rusiji sa sankcijama?, jer prije su i za sto puta manje sitnice odmah uvodili neke svoje sankcije, a sad će Rusi njima ako treba udariti sankcije pa nek se misle, jer cijela Europa je ovisna o Ruskom plinu,, pa gdje su sad Amerikanci i njihov ukapljeni plin? uspjeli su samo naivne Hrvate zajebati i uvalili im u Omišlju  terminal za svoj plin koji dođe jednom u tri mjeseca i zagadi pola Omišlja kod istovara, a to je i za jednu Hrvatsku kap u moru.

  • Akull 18.10.2021.

    Rusi su 'New kids on the block'....

  • 18.10.2021.

    Šuplje politikanstvo i svjetski besmisleni cirkus…..a sve zbog nečije velike ličnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare