To je to što me zanima!

Rusija optužila Ukrajinu za napad na plinski terminal: 'Pokazuju svoje bezdušno lice'

Peskov je optužio Ukrajinu i za granatiranje Donecka, grada na istoku Ukrajine koji je pod ruskom kontrolom, u kojem je nedjelju poginulo 27 ljudi
Vidi originalni članak

Kremlj je u ponedjeljak optužio Ukrajinu da je dan ranije napala plinski terminal u luci Ust-Lugi, nedaleko od Sankt Peterburga, na ruskoj obali Baltičkog mora, oko 900 kilometara od ukrajinske granice.

- Kijevski režim nastavlja pokazivati svoje bestijalno lice gađajući civilnu infrastrukturu- rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje o velikom požaru koji je u nedjelju izbio u plinskom terminalu kojim upravlja Novatek.

Novatek je objavio da je požar izazvao "vanjski faktor", ne ulazeći u pojedinosti.

NAJVEĆE VJEŽBE DOSAD Rusija: Vježbe NATO-a Steadfast Defender označavaju povratak shemama hladnog rata

- Rusko ministarstvo obrane, sustavi protuzračne obrane... čine sve što je potrebno kako bi spriječili takve terorističke napade- rekao je Peskov.

Peskov je optužio Ukrajinu i za granatiranje Donecka, grada na istoku Ukrajine koji je pod ruskom kontrolom, u kojem je nedjelju poginulo 27 ljudi. 

Pogođena je tržnica puna ljudi, po mjesnim vlastima. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • petarpan242 23.01.2024.

    ne razumijem zašto ukre ne smiju granatirati unutar svojih granica?

  • PeroZagreb2023 22.01.2024.

    A što su ruski zločinci očekivali? Da napadnu bez razloga susjednu državu, spale, razore , pobiju stanovništvo i očekivati da se isti neće braniti i napasti njih?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare