To je to što me zanima!

Rusija prijeti ratom ako se nastavi priznavati Kosovo

Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode
Vidi originalni članak

Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.
- Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo - rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax. Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da "Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu", ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.
- Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje... Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka - rekao je Kaminin.
Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom en pridonose smirivanju sadašnje situacije.

Idi na 24sata

Komentari 162

  • 23.02.2008.

    A, gdje se časti s tim burekom ?

  • Gnome 23.02.2008.

    malenozlo, dođi sutra na burek , vruć da se opećeš! Gnome ćasti, oćeš sa sir ili sa mesom?

  • malenozlo 23.02.2008.

    Kosovo je zaslužilo samostalnost, svaka im čast, dugo su ih Srbi ugnjetavali. A što se Rusa tiče, to je samo pucanj u prazno jedanput su popušili rat zbog Srba, neće i drugi put. Maya, odrasti, koliko sam skužila udana si! Mama ti je pobjegla sa ljubavnikom i šta onda....vjerovatno nije bila sretna s tvojim tatom, kakve to veze ima s Kosovom i onim budalama koji su njihovi (i nažalost) naši susjedi. muk22, svaka čast, primit će te Srbi pod svoju veliku šljivu, pa udri po rakiji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare