To je to što me zanima!

Rusija traži jamstva NATO-a uoči pregovora sa Amerikom: Oni se ne smiju dalje širiti prema nama

Rusija je ponovila svoje pozive na obvezujuće sigurnosne sporazume s NATO-om uoči pregovora sa SAD-om radi ublažavanja sve većih napetosti oko Ukrajine
Vidi originalni članak

Država treba "jamstva" saveza da se neće dalje širiti, rekao je u nedjelju novinskoj agenciji Interfax zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Očekivanja Moskve u vezi s razgovorima bila su realna. Na temelju signala koje smo proteklih dana čuli iz Washingtona i Bruxellesa, mislim da bi bilo naivno pretpostaviti napredak, a kamoli brz napredak - rekao je Rjabkov.

Rjabkov je također naglasio da Rusija ne namjerava razgovarati o nemirima u Kazahstanu s američkim izaslanstvom koje predvodi zamjenica državnog tajnika Wendy Sherman. Njih se dvoje sastaje na radnoj večeri u nedjelju.

Bivšu sovjetsku republiku uznemirili su protuvladini prosvjedi i zatražila je pomoć vojnog saveza pod vodstvom Rusije.

RAZGOVORI S RUSIJOM Američka diplomatkinja: Ne planiramo povlačenje naših vojnih snaga iz istočne Europe

Pregovori u Ženevi dolaze u jeku zabrinutosti SAD-a i EU-a oko moguće invazije Rusije na Ukrajinu. U srijedu je u Bruxellesu zakazan i sastanak Vijeća NATO-Rusija - prvi takav sastanak u dvije i pol godine. Nakon toga u četvrtak će uslijediti razgovori u Beču u sklopu Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

Sjedinjene Američke Države optužile su Rusiju za gomilanje snaga u područjima na granici s Ukrajinom i žele da se vojnici povuku.

AMERIČKI DRŽAVNI TAJNIK Blinken: Neće biti pregovora o Ukrajini bez same Ukrajine...

Rusija niječe da planira bilo kakvu invaziju. Moskva se izjasnila protiv prijema daljnjih istočnoeuropskih zemalja u NATO i zahtijeva jamstva da Ukrajina nikada neće postati članica obrambenog saveza.

Washington je već odlučno odbacio mnoge prijedloge Moskve za smirivanje napetosti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 11.01.2022.

    Bockaju ruse previse.jednog dana ce rusi do pariza doci.neznam ko ce braniti ako krenu

  • Akull 09.01.2022.

    Treba murici jedna dobra zidarska šamarčina da se malo primire,bar na neko vrijeme....L.p.

  • BROKRO 09.01.2022.

    Nato ce tamo opeci prste ako se nastave mijesati,Amer je prvi koji ce dici sidro kad zagusti a vi Europa gledajte kako cete proci sa prvim komsijom a necete dobro sigurno,Pusti Ruse i njihove probleme a Ukrajna neka se kani vraga

Komentiraj...
Vidi sve komentare