To je to što me zanima!

Rusija u moskovskoj regiji izvela vježbe protuzračne obrane u 'strahu od napada'

Ruska obrana nije precizirala kada su se te vježbe održale
Vidi originalni članak

Rusija je u subotu objavila da je u pozadini sukoba s Ukrajinom u moskovskoj regiji izvela vježbe protuzračne obrane kako bi zaštitila svoju temeljnu infrastrukturu u slučaju "zračnih napada".

- Održane su vježbe u moskovskoj regiji, a u njima su sudjelovali pripadnici protuzračne raketne brigade Zapadnoga vojnog okruga. Cilj im je spremnost za odbijanje zračnih napada na važnu vojnu, industrijsku i administrativnu infrastrukturu- priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

ANALIZA STANJA Britansko izvješće: Ukrajinske i ruske snage su u mrtvoj točki u ratu, nema previše napretka

Prema ministarstvu, ruski vojnici koji su sudjelovali u vježbama obučavani su za korištenje "protuzračnih projektila S-300".

U ovim je vježbama "sudjelovalo ukupno više od 150 vojnika koji su pritom koristili više od 30 komada oružja te vojnu i specijalnu opremu", objavio je isti izvor.

'PRIVATNA VOJSKA' SAD želi ruski Wagner proglasiti zločinačkom organizacijom

Ruska obrana nije precizirala kada su se te vježbe održale.

Na pitanje novinara strahuje li Rusija da je Moskva meta, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u petak je odbio odgovoriti, uputivši pitanje ministarstvu obrane.

NJEMAČKA PORUČILA: 'Isporuka tenkova u Ukrajinu ovisi o dogovoru saveznika'

Rusija je posljednjih mjeseci bila izložena višestrukim napadima koji se pripisuju Ukrajini, a riječ je o sabotažama, napadima bespilotnim letjelicama i topničkoj vatri na granična područja.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • HOS-AZOV 21.01.2023.

    Bolje vježbajte evakuaciju s Krima 🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜

  • razmislite 21.01.2023.

    Doci ce i taj dan nije pitanje dali vec kad,sigurno ce doci dan kad ce Kremelj osjetit bjes Svjetske populacije a st ce za Rusiju bit jos gore udar ce doci s neocekivane strane gdje se smatra bratstvo.

  • Bojanche 21.01.2023.

    Je li to ona vojska koja je po putlerovcima trebala zauzeti Kijev za tri dana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare