To je to što me zanima!

Rusija želi održati diplomatske odnose sa Zapadom, s NATO-om 'nemaju o čemu razgovarati'

Rusija je poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu 24. veljače u "specijalnu vojnu operaciju" za demilitarizaciju i "denacifikaciju" svog južnog susjeda
Vidi originalni članak

 Rusija želi održati diplomatske odnose sa zapadnim zemljama unatoč protjerivanju ruskih diplomata iz niza zemalja, rekao je u srijedu Aleksandar Gruško, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nekoliko europskih zemalja, među njima Francuska, Belgija, Nizozemska i Italija, protjeralo je velik broj ruskih diplomata.

Grčka će zatražiti 12 ruskih diplomata da napuste zemlju zbog rata u Ukrajini i proglasiti ih nepoželjnim osobama, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u srijedu.

'RUSI NE POŠTUJU PRIMIRJA' Guverner Luhanska: Apeliram na sve stanovnike da napuste regiju dok još imaju mogućnost

Ti se potezi podudaraju s bijesom diljem Europe zbog izvješća o otkrivenim masovnim grobnicama i ubijenim civilima u ukrajinskoj Buči nakon povlačenja ruskih snaga iz tog grada.

Gruško je rekao za Interfax da Rusija, koja je najavila da će odgovoriti na protjerivanja, razmatra odluke europskih zemalja.

- Unatoč tome, naša pozicija ostaje apsolutno ista: zalažemo se da diplomatski kanali ostanu otvoreni- rekao je.

VOZAČ POGINUO Napad na rusku ambasadu u Bukureštu: Vozač se autom zabio u ogradu, vozilo izgorjelo

Gruško je rekao da europske zemlje koje ometaju rad ruskih diplomata štete njihovim vlastitim interesima i upozorio je protiv bilo kakve potencijalne akcije protiv ruske enklave Kalinjingrad, koja se nalazi između Poljske i Litve na obali Baltika.

- Stvarno se nadam da zdrav razum u Europi neće dopustiti da se započnu bilo kakve igre oko Kalinjingrada- rekao je, a njegovu izjavu prenosi TASS.

- Mislim da mnogi razumiju da bi ovo bilo igranje s vatrom.

Gruško je rekao da Rusija nije "imala kontakt s NATO-om".

- Nema se o čemu razgovarati s NATO-om- rekao je, izvijestio je TASS.

Rusija je poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu 24. veljače u "specijalnu vojnu operaciju" za demilitarizaciju i "denacifikaciju" svog južnog susjeda.

>

Ukrajinske snage pružile su snažan otpor, a Zapad je nametnuo opsežne sankcije Rusiji kako bi je prisilio da povuče svoje snage iz Ukrajine.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • perkoberko 06.04.2022.

    Što veli Klaus Schwab na sve to? Donedavno je izjavio kako je Putin odličan u ulozi vladara zemlje u novom svjetskom poretku.

  • IskrenDoBola 06.04.2022.

    Pandemije,ratovi, vanzemaljci,reptili,sudnji dan... Sretno svima

Komentiraj...
Vidi sve komentare