To je to što me zanima!

Rusija želi svoju Wikipediju i za nju će dati 27 milijuna dolara

Putin je rekao da bi bila poželjna ruska verzija svjetske online enciklopedije zato što bi pružila "pouzdanu informaciju, predstavljenu u dobrom, modernom obliku", objavila je RIA
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u utorak sugerirao da bi njegova zemlja trebala imati vlastitu verziju Wikipedije, prenosi RIA. 

Putin je rekao da bi bila poželjna ruska verzija svjetske online enciklopedije zato što bi pružila "pouzdanu informaciju, predstavljenu u dobrom, modernom obliku", objavila je RIA. 

Kremlj planira uložiti 27 milijuna dolara u projekt do 2022.

KONTROVERZAN ZAKON Rusija od sad može ugasiti internet u cijeloj zemlji ako želi

Prije nekoliko dana su ruske vlasti dobile ovlast gašenja interneta u zemlji. 

Vlada namjerava stvoriti infrastrukturu za "suvereni" internet, što je predstavila kao nužnost za obranu protiv vanjskih kibernetičkih napada.

Kritičari vide mjeru kao korak prema većoj cenzuri.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • z,fz,id 07.11.2019.

    a ova wikipedia nije medijski pristrana i govori istinu?

  • Sandokan Janosik 06.11.2019.

    Ovi Rusi ko i Srbi stalno hoće neku svoju istinu stalno iskrivljavati povjest... Jel to neki pravoslavni poremećaj ili koji vrag...

  • Fahri Musliu Junior 06.11.2019.

    Nedemokratskom i autokratskom režimu Vladimira Putina u Rusiji ne odgovara sloboda globalnog medija nego žele da sami namecu nekakvu njihovu "istinu" svojoj javnosti koju su zatupili sa peopagandom preko Sputnjika, RS i ostalih medija koje kontroliraju bivši KGB-ovci Vladimir Liliputanac Putin i Sergej Minijaturjev Medvedev! Obojica zajedno nemaju 2 metra visine!

Komentiraj...
Vidi sve komentare