To je to što me zanima!

Ruski biznismen tuži WHO jer su novi soj korona virusa nazvali omikron: 'Uništavate mi posao'

Sibirski poduzetnik ima nesreću što se njegova kompanija zove Omicron i bavi se medicinom, pa ga je novi soj korone uzrujao zbog mogućih novčanih gubitaka
Vidi originalni članak

Alexander Padar, izvršni direktor mreže oftalmoloških klinika pod zajedničkim imenom "Omicron" podnio je tužbu ruskom arbitražnom sudu 30. listopada i to protiv ruske podružnice Svjetske zdravstvene organizacije. U tužbi zahtjeva da se ime Omicron, kao ime novog soja ili bilo koje druge infekcije, zabrani.

- Naše je ime registrirani zaštitni znak, osobito na području medicine i zdravstva, a budući da je to naša osnovna usluga svako povezivanje našeg imena sa sojem korona virusa šteti ugledu tvrtke - rekao je i dodao: "Razmislite, ako netko umre od omikrona, vaš rođak ili prijatelj, vjerojatno nećete ići u kliniku s istim imenom", rekao je, a prenosi RT.

VAPAJ IZ ŠTAMPARA 'Omikron može izazvati peti val, ali ako se spoji sa četvrtim, bit će teško. Treba savladati deltu'

Istaknuo je kako je veliku količinu novca potrošio na reklamiranje svojih klinika, a da je sada pretraživanje nove varijante virusa zamijenilo njegove klinike, zbog čega očekuje velike financijske gubitke. Dosad su varijante virusa nazivali po slovima grčke abecede, upravo iz razloga geografske i političke neutralnosti.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • nokia8 04.12.2021.

    Podrska za biznismena iz Rusije.

  • Windfacker 04.12.2021.

    Naša lokalna birtija Corona dela bolje nego ikad :)

  • prokurator 04.12.2021.

    nemreš ti zeznut ruskog tajkuna, ne može taj izgubit kako god se okrene :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare