To je to što me zanima!

Ruski dječak iz šume: Ne želim biti bliže gradu jer je zagađeno

Njegovi roditelji su odbacili život u konvencionalnom društvu početkom '90-ih te od 1997. godine Odzhan živi u šumskoj kolibi. Rekao je kako ne želi živjeti u gradu
Vidi originalni članak

Mladić (20), u ruskim medijima poznat kao 'sibirski Mowgli', koji je nedavno pronađen nakon 16 godina života u šumi, rekao je kako je sretan u divljini i da se ne želi vratiti u civilizaciju. Sa stanovnicima grada Belokurikha razgovarao je prvi put u 16 godina. S roditeljima Alexanderom i Elenom je živio u izoliranoj jednosobnoj kolibi i nije se formalno školovao. Izjasnio se kako želi ostati živjeti u kolibi, što dalje od ljudi. 

- Živimo dobro. Neću se preseliti bliže gradu. Da bi to učinio morali biste imati kulturnije društvo, promijeniti miris grada i riješiti zagađenje. Sretan sam tamo gdje jesam - rekao je za Siberian Times.

Obitelj je preživljavala prodajom gljiva ili slika njegova oca, koje bi prodavali nekolicini ljudi s kojima su bili u kontaktu. Roditelji su ga naučili čitati i pisati, a naučio je i engleski jezik čitajući iz rječnika. Slobodno vrijeme provodi čitajući knjige ili slikajući. 

Njegovi roditelji su odbacili život u konvencionalnom društvu početkom '90-ih, nakon raspada Sovjetskog saveza. Rekli su kako samo žele da njihov sin bude 'pametan, drag i iskren čovjek'. 

Mladić imena Odzhan, što znači 'velika duša', pronađen je krajem ljeta. Došao je do prvog sela potražiti pomoć nakon što su ga roditelji u svibnju ostavili samog. 


Idi na 24sata

Komentari 79

  • kakaoo 15.09.2013.

    Pametni ljudi,bice toga sve vise. Vracamo se korenima.

  • nikola2007 14.09.2013.

    pa mi Hrvati smo pobjegli od boljeg sutra !

  • KrupniKamen 13.09.2013.

    Ovo nam je svima budućnost ukoliko ne dođe do pravih promjena u državi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare