To je to što me zanima!

Ruski kozmonauti stigli na ISS u bojama ukrajinske zastave: Ma imali smo viška žute tkanine...

Kapsula Sojuz, u kojoj su bili zapovjednik Oleg Artemjev, kao i Denis Matvejev i Sergej Korsakov, pristala je na ISS tri sata nakon polijetanja iz Kazahstana. Nosili su odore u bojama ukrajinske zastave
Vidi originalni članak

Tri ruska kozmonauta stigla su na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) u odorama u bojama ukrajinske zastave.

POGLEDAJTE VIDEO: Ima dovoljno ulja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kapsula Sojuz, u kojoj su bili zapovjednik Oleg Artemjev, kao i Denis Matvejev i Sergej Korsakov, pristala je na orbitalnoj platformi tri sata nakon polijetanja iz Kazahstana. Njihov dolazak bio je pod povećalom zbog zategnutih odnosa SAD-a i Rusije zbog invazije na Ukrajinu.

Kozmonauti su nosili prepoznatljive žute i plave boje povezane sa zemljom koju su snage Vladimira Putina napale prošlog mjeseca. Misija nastavlja 20-godišnju rusku i američku prisutnost u orbiti, unatoč ratu koji bjesni na Zemlji.

Kako je postupak pristajanja bio dovršen, glas iz ruske kontrole misije čestitao je timu, prema engleskom prevoditelju koji je govorio tijekom Nasinog web prijenosa uživo.

Artemjev, zapovjednik Sojuza, navodno je upitan o bojama tijekom webcasta ruske savezne svemirske agencije Roscosmos i rekao je da je u skladištu "višak žute tkanine" pa su je odlučili iskoristiti.

Trojac će zamijeniti one koji će se vratiti na Zemlju 30. ožujka - kozmonaute Pjotra Dubrova i Antona Škaplerova te američkog astronauta Marka Vande Heija.

IZ MINUTE U MINUTU Obustavljen željeznički promet između Ukrajine i Bjelorusije ISPRED PREDSJEDNIČKE PALAČE Zelenski poručio Putinu: 'Vrijeme je za razgovor ili će gubici Rusije biti još veći'

Postojala je bojazan da će Rusi odbiti dopustiti potonjem da putuje u kapsuli Sojuz te ga tako ostaviti u svemiru. Bilo je to u jeku postavljanja sankcija Rusiji, ali ruski predsjednik Putin ipak se nije odlučio na takav potez.

Na Nasino olakšanje, na kraju su objavili da će mu biti dopušteno da uđe, unatoč tome što su mu ranije prikriveno zaprijetili da će morati ostati.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 131

  • kiko3655 19.03.2022.

    nisam na strani Rusije niti Ukraine ali ova propagadna je totalno smjesna

  • 19.03.2022.

    Ajd ne ssrite,viška tkanime,priče za malu djecu

  • darko122 19.03.2022.

    A naivni ste ko mala djeca, pa ne možete za par dana sašiti odijela kozmonautima, putin je mislio da će rat do sad pobijediti i to bi bilo kao u slavu ruske Ukrajine, ali zaje..o se gadno, Bilo bi najbolje da je i on otišao u svemir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare