To je to što me zanima!

Ruski turisti u Izraelu su stradali zbog svađe vozača

Autobusom je iz Sankt Peterburga putovalo 49 ljudi. Bus je sletio u provaliju na pustinjskoj cesti, a poginula su 24 Rusa. Ostali su teško ozlijeđeni
Vidi originalni članak

Tijela 24 ruska državljana, koji su poginuli u najgoroj prometnoj nesreći u povijesti Izraela, prevezli su u srijedu u zavod za sudsku medicinu u Tel Avivu radi identifikacije, javljaju ruski i izraelski mediji. Autobusom je iz Sankt Peterburga putovalo 49 ljudi, uglavnom službenici turističkih agencija, te dva Izraelca, vozač i vodič. Sletjeli su u provaliju na pustinjskoj cesti 60 kilometara sjeverno od ljetovališta Eilat u blizini granice s Egiptom. Ozljedama je podlegao i izraelski vodič, a dvadeset i pet ljudi je uglavnom teže ozlijeđeno. Iz Rusije su u Tel Aviv doputovali rođaci poginulih i ozlijeđenih, a uskoro će stići i ruski liječnici, psiholozi i patolozi. Izrael će dati na raspolaganje vojno-transportni zrakoplov kojim će stradale transportirati u Rusiju. Evakuacija će vjerojatno uslijediti nakon identifikacije poginulih.
- Ova nesreća je rezultat nasilničkog ponašanja vozača. Vozači dva autobusa svađali su se oko toga tko će prvi doći do određene točke. Svađa se pretvorila u pokušaje pretjecanja, kazao je Shaul Mofaz, izraelski ministar prometa Shaul Mofaz.  Stradali putnici predstavnici su pet ruskih turističkih agencija. Htjeli su se upoznati s ponudom u Eliatu prije nego što tu destinaciju ponude ruskim turistima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare