To je to što me zanima!

Aleksej Navaljni u komi, a Rusi tvrde: 'Nema naznaka zločina'

Ured glavnog ruskog tužitelja u četvrtak je objavio da nema naznaka da je počinjen zločin protiv kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog koji je hospitaliziran zbog mogućeg trovanja
Vidi originalni članak

Aleksej Navaljni (44) u induciranoj je komi u berlinskoj bolnici.

Ured glavnog tužitelja tvrdi da nema osnova za pokretanje istrage nakon hospitalizacije Navaljnog prošlog tjedna.

Njemačke vlasti pristale su surađivati s Rusijom na ovom slučaju, dodao je Ured glavnog tužitelja.

Dugogodišnji protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina kolabirao je prošli četvrtak u zrakoplovu nakon što je popio čaj za koji njegovi suradnici tvrde da je bio otrovan. U subotu je prebačen na liječenje u Njemačku. 

POMPEO ZABRINUT SAD poziva Rusiju da što prije istraži slučaj trovanja Navaljnog

Njemačka bolnica objavila je da je prvi medicinski pregled Navaljnog ukazao na trovanje, dok ruski liječnici, koji su ga liječili u sibirskoj bolnici, tvrde suprotno. Rekli su da su mu spasili život, ali da nisu pronašli tragove otrova u njegovom tijelu. 

Njemačka je u ponedjeljak objavila da je stavila Navaljnog pod zaštitu u bolnici nakon što je zaključeno da je taj dugogodišnji kritičar vlasti u Rusiji najvjerojatnije otrovan u Sibiru. 

I DALJE JE U KOMI Prvi nalazi njemačkih liječnika: Navaljnog je netko ipak otrovao

Ovaj bi incident mogao dodatno pogoršati već loše odnose Moskve i europskih država koje su je i u prošlosti optuživale da napada svoje disidente, što Rusija odbacuje. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • MartyMystery 27.08.2020.

    Onog sirotog Kashogija zivog pretopili,uz tonski zapis i nitko ne trazi jstragu,uvodi sankcije itd...jer je rijec o americkom savezniku i bogatom kupcu oruzja,a s druge strane sirota Rusija stvarno ne zna otrovati covjeka,al' nuklearnu bombu zna napraviti...pametnom dosta..

  • danijel horvat 27.08.2020.

    Da pogađam "Polonij" već viđen scenarij.

  • Toor 27.08.2020.

    Neki otrovi potpuno nestaju iz organizma nakon 48 sati , recimo xxxxx od kojeg vam stane srce a možete ga lako nabaviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare