To je to što me zanima!

Novi detalji istrage: Otkriveno zašto se srušio ruski zrakoplov

Rusko ministarstvo obrane pozvalo je medije da se suzdrže od spekulacija, dodavši da cjeloviti rezultati istrage neće biti objavljeni sve dok se ne pregledaju svi transkripti i podaci crnih kutija
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane objavilo je nove detalje istrage o padu ruskog aviona Tupoljev-154. Kažu kako je istraga pokazala da je došlo do otkazivanja brzinomjera i visinomjera, nakon čega je letjelica počela gubiti kontrolu, prenosi RT.

- Jasno je da oprema nije radila kako treba. Zbog čega se to dogodilo utvrdit će stručnjaci. Formirana je tehnička komisija koja će do detalja ispitati cijeli slučaj. Rezultati istrage mogu se očekivati u siječnju - rekao je Maksim Sokolov, šef istražne komisije koja ispituje uzrok pada ruskog aviona.

Rusko ministarstvo obrane pozvalo je medije da se suzdrže od spekulacija, dodavši da cjeloviti rezultati istrage neće biti objavljeni sve dok se ne pregledaju svi transkripti i podaci crnih kutija.

Ruska vojska i ronioci danonoćno rade na izvlačenju dijelova olupine iz Crnog mora, a do sada su izvukli više od 1.500 ostataka Tupoljeva.

Ne isključujemo mogućnost terorizma

Sergej Bajnetov iz Ministarstva obrane Rusije istaknuo je da terorizam i dalje nije isključen kao mogući uzrok napada.

- Rusko ministarstvo obrane i dalje nije u potpunosti isključilo teroristički napad kao mogući uzrok pada aviona. Točno je da nije bilo eksplozije u letjelici, ali terorizam bi mogao uključivati i druge faktore, nevezano za eksploziju - rekao je Bajnetov, i dodao da je čitav let trajao 70 sekundi pri brzini od 360-370 km/h.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Sandokan Janosik 30.12.2016.

    Ma njima je netko precvikao neke kablive

  • kokaza10 29.12.2016.

    A Putin će i prdež proglasiti terorizmom ako mu to politički odgovara. Žali Bože ljudi koji poginuše, sućut obiteljima.

  • SamoJedanPoljubac 29.12.2016.

    "Rusko ministarstvo obrane pozvalo je medije da se suzdrže od spekulacija, dodavši da cjeloviti rezultati istrage neće biti objavljeni sve dok se ne pregledaju svi transkripti i podaci crnih kutija."Evo to je službena izjava ruskog ministarstva obrane.Dakle još ni oni sami ne znaju zašto je pao Tupoljev,ali izgleda da 24sata zna.Koji dilentatizam od novinarstva!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare