To je to što me zanima!

'Rusofobni flashmob': Počinje pravo razdoblje hladnog rata...

Ruski mediji ocijenili su da su odnosi između Moskve i Zapada sve gori nakon protjerivanja ruskih diplomata iz dvadesetak zemalja nakon trovanja bivšeg ruskog agenta
Vidi originalni članak

Ruski tisak ocijenio je u utorak da usklađena protjerivanja ruskih diplomata u dvadesetak zemalja nakon trovanja bivšeg ruskog agenta uvode odnose između Moskve i Zapada u novo "razdoblje hladnog rata".

Dnevnik Izvestija piše da se radi o "rusofobnom flashmobu" dok Nezavisimaja Gazeta podsjeća da "još nikada nije bilo usklađenih protjerivanja".

I U 14 EUROPSKIH DRŽAVA Ruski diplomati protjerani, a SAD poručuje: 'Oni su špijuni!'

"Odnos Rusije i Zapada ulazi u razdoblje pravog hladnog rata", rezimira analitičar Fjodor Lukjanov na stranicama dnevnika Vedomosti, ocjenjujući da su protjerivanja "posebno kobna za rusko-američke odnose".

"Nije ovo kraj eskalacije, jasno je da će se pogoršati, očekujemo i strože mjere, gospodarske sankcije protiv Rusije", upozorava on.

HSS O AFERI: 'Progon ruskog diplomata je sulud i štetan za Hrvatsku...'

Po dnevniku Kommersant, te "mjere neopisive strogoće samo su novo pogoršanje odnosa između Rusije i Zapada".

Za nezavisni radio Eho Moskve, "sva politika Rusije usredotočuje svoju energiju u samodestrukciju nakon 2014.", godine ruskog pripojenja ukrajinskog poluotoka Krima nakon kojeg je uslijedio niz zapadnih sankcija.

'MI NEMAMO ŠPIJUNE' Australija protjerala dva ruska diplomata, Novi Zeland nikoga

"Što je lošiji odnos između Rusije i Zapada bolje se osjeća predsjednik Vladimir Putin", tvrdi Eho Moskve. "Ako ste u opkoljenoj utvrdi, morate stalno izazivati napade ili ćete izgubiti legitimitet".

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Red_army 28.03.2018.

    Mi Slaveni smo ljudi koji vole slobodu druženje i zabavu. I u tome nema ništa loše. Ali ima jedan drugi problem. Što nismo naučili držati kontrolu nego smo naučeni biti kontrolirani od strane drugih. Zbog nedostatka efikasnog kontrolinga koji bi nadzirao one koji vladaju su se između ostalog raspale i Jugoslavija SSSR i Varšavski Pakt. Također smo skloni u konačnici beznačajnim svađama koje osipaju našu snagu umjesto da nas jačaju. Tako da uz činjenicu da nas je krščanstvo nakon što je uvezeno pa još podijeljeno na dva oblika pojačano nacionalističkim prenaglašavanjem dodatno podijelilo nije teško razumjeti danas antagonizme između nas Slavena. Naša sitnićavost i nesagledavanje situacije iz više perpektive a to je perpektiva neupitne povijesne identičnosti naših naroda koja je temeljito utvrđena, skoro identična kultura i jezik pa i još uvijek vrlo sličan mentalitet, su nas koštali jako puno kroz povijest a to je da danas većina naših naroda je opet u zapadnjačkom sužanjstvu. Česi Slovenci Slovaci i Hrvati su preko 800 godina bili dio mađaronskog ili habsburškog carstva. Danas su opet. Poljaci i Ukrajinci su stolječima ratovali protiv švaba i njihovi teutonaca da bi im danas opet držali se za suknje. Bosanci Srbi Crnogorci Makedonci su 500 godina bili pod turčadijom. Danas i oni čekaju da ih zapadnjaci prime u svoje društvene konstrukte. Dakle mi imamo temeljni problem sa našom svijesti da sami sebi nismo dovoljni i da moramo nekoga držati za ruku da nas vodi.

  • tutek 28.03.2018.

    Kako pjeva Zrinko Tutić: ... i dalje će biti budala i rata...

  • MenntalistMen 27.03.2018.

    Ja sam uvjeren da je netko a zove se rus, otrovao ovog bivšeg špiuna i njegovu kćer.

Komentiraj...
Vidi sve komentare