To je to što me zanima!

S. Koreja otkazala pregovore sa susjedima, žele sa SAD-om

SAD ne smije postavljati preduvjete za razgovore ako su 'iskreno zainteresirani za regionalni mir i sigurnost i ublažavanje napetosti'. Dali su da izaberu datum i mjesto
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja ponudila je u nedjelju SAD-u da izaberu datum i mjesto održavanja pregovora. SAD ne smije postavljati preduvjete za razgovore. 

- Ako je SAD iskreno zainteresiran za regionalni mir i sigurnost i ublažavanje napetosti, ne bi trebao postavljati uvjete za razgovore - rekli su u priopćenju, a prenosi Voice of America.

Žele ublažiti napetosti na poluotoku iako su prije nekoliko dana otkazali službene razgovore s Južnom Korejom. Sjevernoj Koreji nije odgovarao diplomatski rang predstavnika kojega su izabrali susjedi. 

Ipak, Pjongjang je optužio Seul da je odgovoran za otkazivanje pregovora. Rekli su kako su sada ozbiljno narušeni izgledi za dijalog. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • battlefield 17.06.2013.

    Sj. Koreja nezna s kime ima posla.

  • ivokap 16.06.2013.

    Ovaj problem nije niti malo naivan, određeni svjetski moćnici su u stanju uništiti svijet. Teško je to gledati, a još teže živjeti u neizvjesnosti kako će i kada neki od tih moćnika pritisnuti na gump i napraviti katastrofu.

  • stočar 16.06.2013.

    Koja lakrdija od države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare