To je to što me zanima!

S lažnom diplomom radio kao profesor fizike u osnovnoj školi

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila, objavila je na svom Facebook profilu ministrica obrazovanja Blaženka Divjak
Vidi originalni članak

"Lov" na lažne diplome urodio je novim otkrićem.  Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila, objavila je na svom Facebook profilu ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. U okviru sustavne provjere diploma zaposlenih vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, dosad je otkriveno ukupno 10 lažnih isprava.

- Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač. Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri - objavila je Divjak. 

SLIJEDE OTKAZI Lažne diplome pronašli i Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu

Podsjetimo, nedavno je otkrivena žena koja je s krivotvorenom diplomom radila kao učiteljica u Osnovnoj školi Ivana Zajca u Rijeci. Također, D.B. je više od 10 godina predavala u Gimnaziji Gospić povijest, a povremeno i sociologiju. Ispostavilo se da nikad nije diplomirala. Lažna diploma otkrivena je i u Zadru. Profesorica s krivotvorenom diplomom je predavala povijest u gimnaziji.

PRVA RIJEČKA KRIVOTVORINA Godinama radila kao učiteljica u školi, a imala lažnu diplomu

Podsjetimo, ministrica Blaženka Divjak naredila je provjere diploma u Hrvatskoj, a do sada ih je otkriveno deset. Provjere su krenule prije nešto manje od dva mjeseca. Provjerit će se diplome u svim osnovnim i srednjim školama, ali i visokim učilištima.

- Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno - objavila je danas Divjak.

Kako je objasnila u razgovoru za 24sata prije dva tjedna, lažna diploma ne povlači samo izvanredni otkaz, već i policijsku prijavu, te istragu DORH-a, jer se radi o kaznenom djelu krivotvorenja službene isprave.

Idi na 24sata

Komentari 202

  • mibu 25.03.2019.

    U holdingu je bilo 333 lažnih diploma-dr.Bandić?

  • kuglica 25.03.2019.

    Ovaj 'lov na vještice' bio bi smislen kada bi se poštivalo načelo dosljednosti, tj. kada bi se diplome 'češljale' u svim djelatnostima/sektorima, a ne samo u onim sektorima u kojem ne plivaju 'velike' ribe... Zašto se to ne provodi i u državnim firmama, u Holdingu, u političkim krugovima?! Zato jer u navedenim sektorima ima najviše bezdiplomaša zaposlenih na poslovima koji zahtijevaju diplomu, a i našao bi se popriličan broj onih sa krivotvorenim... No, budući da u posljednjem sektoru ima najviše kompetencija po rodijačko-plemensko-kumovsko-pećinskom ključu, tu se nitko ne usudi dirati... Stoga i dalje vrijedi ona stara Quod licet Iovi, non licet bovi... I stoga dotična ministarka trenira strogoću tamo gdje može... A tamo gdje treba, tamo se ne usudi...

  • Cipelcug 25.03.2019.

    Moja malenkost bi kupila ili iznajmila jednu diplomu na formatu A4 u svrhu inpresioniranja svoje dobrostojeće i dobrodržeće simpatije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare