To je to što me zanima!

Pijani sin šefa splitske policije razbio tatin službeni automobil

Kako smo doznali od načelnika PU, Slobodana Marendića, njegov sin, koji još nema punih 19 godina, išao se naći s djevojkom, a kako mu nije bio dostupan obiteljski auto, uzeo je ključeve od očevog službenog Forda
Vidi originalni članak

Noćas, oko 3.09 sati u ulici Katalinićev prilaz 3 u Splitu, osobni automobil marke Ford fokus splitskih registracijskih oznaka naletio je na ogradu mosta.

Vozač je bio pod utjecajem alkohola. Imao je 1,70 promila alkohola u krvi.

Automobil je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a koristi ga načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Vozač (19) je njegov sin te je, prema prvim informacijama, uzeo automobil na korištenje bez njegova znanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako smo doznali od načelnika PU, Slobodana Marendića, njegov sin, koji još nema punih 19 godina, inače radi kao konobar, a tu večer ga je kući doveo kolega oko 1 poslije ponoći. No potom ga je nazvala djevojka pa je morao hitno izaći, a kako mu nije bio dostupan obiteljski Renault, očito je uzeo ključeve od službenog Forda i otišao se naći s njom. 

Marendić kaže da je kao roditelj utučen, ali kao policijski službenik smatra da je napravio sve što je morao. Službenu prijavu je proslijedio, kaže nam, a roditeljska kazna mu tek slijedi kad stigne kući.

Glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim Ravnateljstva policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, a  kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i posljedično poduzele zakonom sve predviđene mjere. 

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih već je nastala samo materijalna šteta.

- Riječ je o jednom nepromišljenom potezu moga sina koji nas je doveo u ovu sitauciju. U momentu saznanja što je sin napravio, izvijestio sam odmah policiju i zatražio od kolega da se odradi procedura kakva se inače radi u slučaju prometnih nesreća. Kao otac, iza toga sam nazvao ljude i zamolio ih da me odvezu do mjesta nesreće. Kad je završio očevid odvezao sam sina kući - kazao je Marendić u izjavi za medije.

- Ponavlja, bio je to jedan nepromišljen potez sina koji je uzeo moje službeno vozilo, pogriješio je. Ja mu nisam dozvolio da ode s tim autom,  ključevi su bili na stolu - kazao je Marendić.

Dodao je da se sin javio kad je došao kući s pola, a da je on nastavio spavati.

- Ostavka? Čujte,  ja sam napravio sve što sam trebao napraviti kao policajac. Sinu je krivo jednako kao i meni. Išao se naći s djevojkom - kazao je Marendić koji nije htio reći kolika je šteta na autu.

- Ne mogu kalkulirati, sve je odrađeno prema proceduri i procedura ide dalje. Ponavljam, javio sam svima odmah sve, bez ikakvih zatezanja i odgađanja - kazao je Marendić.

Idi na 24sata

Komentari 162

  • Max999_1 17.10.2018.

    Ma reci mi on je policajac a krao je na putnim troškovima😂😂😂😂😂😂😂pa ali on nebi triba stavljati u zatvor ljude koji kradu😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂koja banana drzava krade ko stigne 😂😂😂😂😂😂

  • Max999_1 17.10.2018.

    Ma reci. Mi samo ukratko on je šol

  • nori 🖖 17.10.2018.

    Kad dite voli autiće

Komentiraj...
Vidi sve komentare