To je to što me zanima!

Sabo saznao da mora u zatvor: "Bože sveti, pa je li to istina?"

Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda i pravomoćno Sabi odredio osam mjeseci zatvora zbog podmićivanja dvaju vijećnika u Vukovaru
Vidi originalni članak

Bože sveti, je li to istina, reagirao je Željko Sabo, bivši vukovarski gradonačelnik, na vijest koju smo mu dojavili, a po kojoj je Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda i pravomoćno mu odredio osam mjeseci zatvora te još toliko na uvjetnoj kazni zbog podmićivanja dvaju vijećnika vukovarskog Gradskog vijeća, Radivoja Đurića i Marije Budimir.

- Neću stati na ovome, definitivno ću pravdu tražiti na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Vjerovao sam u hrvatsko pravosuđe i baš zato sam očekivao potpuno drukčiji pravomoćni ishod ovoga suđenja - komentirao je vidno iznenađeni i uzrujani Željko Sabo.

Prema nepravomoćnoj presudu Županijskog suda u Osijeku iz rujna prošle godine, Sabo je trebao odležati u zatvoru godinu i četiri mjeseca. Međutim, Vrhovni sud je 16 mjeseci bezuvjetnih iza rešetaka preinačio tako što je odredio da Sabo polovicu te kazne provede na slobodi "pod prismotrom" i to zbog svoje dobi.

- Izrečena kazna sadrži dostatnu društvenu osudu te će jačati povjerenje građana u pravni poredak. Imajući na umu da se radi o osobi zrele životne dobi, ocjena je da i bez izvršenja cijele kazne neće ubuduće činiti kaznena djela - kaže se u presudi Vrhovnog suda.

Sabu se teretilo da je Mariji Budimir ponudio mjesto u Nadzornom odboru Borova uz mjesečnu novčanu naknadu od 2.000 kuna i mjesto predsjednice vukovarske komisije za europske integracije, dok je Đuriću nudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre u Općoj bolnici Vukovar, a zauzvrat očekujući njihov prelazak u SDP.

Na taj bi način osigurao 13 “glasova” potrebnih za konstituiranje Gradskoga vijeća Vukovara u kojem je temeljem izbornih rezultata trebalo sjesti 12 vijećnika koalicije HDZ i HSP Ante Starčević, devet SDP-ovaca i tri SDSS-ovca. Slučaj je “procurio” u javnost krajem prošle godine nakon što je Budimir prezentirala tajnu audiosnimku u kojoj joj Sabo spominje iznose od 10, 20 i 50 tisuća kuna.

- Nikada neću priznati ono što nisam učinio. Vjerujte, razmišljao sam o Anti Gotovini - bio je Sabin komentar nakon nepravomoćne presude u Osijeku.

Idi na 24sata

Komentari 163

  • shubydooooo 14.03.2015.

    nije mi samo jasno kako na godine su mu smanjili kaznu jel to neki novi zakon kad predes odredenu zivotnu dob dobijes pola kazne

  • Ventusxs Ventus 14.03.2015.

    Pa kupnje je uvijek bilo i biće. Mozda je Hdzeovcima ponuda bila premala jer su naučili nešto od bivšeg premijera.

  • colonelo 13.03.2015.

    ... vid' nevjernika-komunistu kako priziva Boga ... istina, samo je valjda Bogu znano kako je moguće da je ugledni član partije osuđen na zstvorsku kaznu ... za nepovjerovati ... ma ne zato što je crvena fronta "bundesliga" i pošteni zadružari već ih se nije htjeli hvatati ... Bože sveti hvala ti na ovoj istini - tako treba govoriti drug sabo ... strava ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare