Obavijesti

News

Komentari 163

Sabo saznao da mora u zatvor: "Bože sveti, pa je li to istina?"

Sabo saznao da mora u zatvor: "Bože sveti, pa je li to istina?"
1

Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda i pravomoćno Sabi odredio osam mjeseci zatvora zbog podmićivanja dvaju vijećnika u Vukovaru

VIDEO

Bože sveti, je li to istina, reagirao je Željko Sabo, bivši vukovarski gradonačelnik, na vijest koju smo mu dojavili, a po kojoj je Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda i pravomoćno mu odredio osam mjeseci zatvora te još toliko na uvjetnoj kazni zbog podmićivanja dvaju vijećnika vukovarskog Gradskog vijeća, Radivoja Đurića i Marije Budimir.

- Neću stati na ovome, definitivno ću pravdu tražiti na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Vjerovao sam u hrvatsko pravosuđe i baš zato sam očekivao potpuno drukčiji pravomoćni ishod ovoga suđenja - komentirao je vidno iznenađeni i uzrujani Željko Sabo.

Prema nepravomoćnoj presudu Županijskog suda u Osijeku iz rujna prošle godine, Sabo je trebao odležati u zatvoru godinu i četiri mjeseca. Međutim, Vrhovni sud je 16 mjeseci bezuvjetnih iza rešetaka preinačio tako što je odredio da Sabo polovicu te kazne provede na slobodi "pod prismotrom" i to zbog svoje dobi.

- Izrečena kazna sadrži dostatnu društvenu osudu te će jačati povjerenje građana u pravni poredak. Imajući na umu da se radi o osobi zrele životne dobi, ocjena je da i bez izvršenja cijele kazne neće ubuduće činiti kaznena djela - kaže se u presudi Vrhovnog suda.

Sabu se teretilo da je Mariji Budimir ponudio mjesto u Nadzornom odboru Borova uz mjesečnu novčanu naknadu od 2.000 kuna i mjesto predsjednice vukovarske komisije za europske integracije, dok je Đuriću nudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre u Općoj bolnici Vukovar, a zauzvrat očekujući njihov prelazak u SDP.

Na taj bi način osigurao 13 “glasova” potrebnih za konstituiranje Gradskoga vijeća Vukovara u kojem je temeljem izbornih rezultata trebalo sjesti 12 vijećnika koalicije HDZ i HSP Ante Starčević, devet SDP-ovaca i tri SDSS-ovca. Slučaj je “procurio” u javnost krajem prošle godine nakon što je Budimir prezentirala tajnu audiosnimku u kojoj joj Sabo spominje iznose od 10, 20 i 50 tisuća kuna.

- Nikada neću priznati ono što nisam učinio. Vjerujte, razmišljao sam o Anti Gotovini - bio je Sabin komentar nakon nepravomoćne presude u Osijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...