To je to što me zanima!

Sabor: Broj zastupnika može se nabrojati na prste jedne ruke

Na dnevnom redu danas je izjašnjavanje o amandmanima, a mnogi su mislima već na godišnjem odmoru. U velikoj vijećnici na početku rasprave bilo je prisutno tek petero zastupnika
Vidi originalni članak

Broj saborskih zastupnika u Saboru može se nabrojati na prste jedne ruke. Na dnevnom redu danas je izjašnjavanje o amandmanima, a mnogi su mislima već na godišnjem odmoru. U velikoj vijećnici na početku rasprave bilo je prisutno tek petero zastupnika.  Brojno stanje u sabornici nije se značajnije popravilo ni kako je vrijeme odmicalo. 

BEZ POMAKA Sabor: O zakonu o izbornim jedincima raspravljalo se skoro 12 sati. Stajališta nisu približena

- Želim javnost upozoriti o besmislu ovakve obrane amandmana. Nema apsolutno nikoga od vladajućih. Kome mi govorimo i kome objašnjavamo amandmane koje smo podnijeli, a o tim amandmanima će sutra glasati - pitala se Urša Raukar-Gamulin, zastupnica Možemo!

Dio zastupnika je po tiskovnim konferencijama i saborskim odborima. U Velikoj vijećnici rasprava o amandmanima trajala je sat i pol. Na dnevnom redu za danas imaju još i  Izvješće o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova i pretpristupnih programa pomoći EU za razdoblje od 1. srpnja do 21. prosinca prošle godine. a koji brani resorni ministar Šime Erlić.  U sabornicu su je za tu temu stigla nekolicina zastupnika vladajuće većine. 

U četvrtak je posljednji dan zasjedanja Sabora prije ustavom propisane ljetne stanke u trajanju od dva mjeseca, a za posljednji radni dan predviđeno je tek glasovanje.

MRAK TARITAŠ: Ministar Filipović potvrdio dolazak na sjednicu Odbora: 'Iz HEP-a još ne znamo tko dolazi'

Podsjetimo, oporba zbog štrajka pravosudnih djelatnika i blokade sustava, ali i nove afere u HEP-u traži izvanrednu sjednicu i smatraju da u vremenima krize koje imamo, zastupnici ne mogu na godišnji. U slučaju da vladajući odbiju izvanrednu sjednicu Sabora, Nikola Grmoja (Most) ranije je tražio da za sazivanje izvanredne sjednice svoje ovlasti iskoristi predsjednik države Zoran Milanović. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 13.07.2023.

    Vlada i ovakav sabor kristalno jasno pokazuju koliko ih je briga i kako vode računa o narodu i društvu. Stvarno ih treba birati i dalje i postati ćemo službeno prva plemenska zajednica EU.

  • Jagoda jagoda 13.07.2023.

    Uuuuuuuu bolje da ne napišem šta bi ja da mogu.

  • 13.07.2023.

    To je postalo normalno da ih nema,ali zato imaju dobru paru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare