To je to što me zanima!

Sabor potvrđuje ugovor s SAD-om protiv korupcije i kriminala

Potvrđivanjem ugovora između Hrvatske i SAD-a unaprijedit će se međusobna suradnja u području uzajamne pravne pomoći s ciljem jačanja mehanizama borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije te suradnja u području izručenja
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o tri točke dnevnog reda, dva ugovora između Hrvatske i SAD-a te o konačnom tekstu izmjena Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izmjenama zakona o profesijama u hrvatsko zakonodavstvo prenosi se direktiva EU-a u cilju sprečavanja neopravdanih ograničenja pristupu obavljanja reguliranih profesija.

PO DNEVNOM REDU Gordan Jandroković: Sabor nastavlja s normalnim radom

Direktiva propisuje obvezu država članica da provedu prethodnu ocjenu proporcionalnosti kako bi se spriječilo uvođenje neopravdanih ograničavajućih uvjeta za rad u profesiji, što će utjecati na povećanje mobilnosti stručnjaka i slobodu pružanja usluga.

Potvrđivanjem ugovora između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država unaprijedit će se međusobna suradnja u području uzajamne pravne pomoći s ciljem jačanja mehanizama borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije te suradnja u području izručenja.

U SRIJEDU Sabor će raspravljati o odgodi prijevremenih lokalnih izbora

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u srijedu da parlament nastavlja s normalnim radom.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 07.04.2020.

    ...ameri su stvorili korupciju .....a mi je slijedimo....

  • lokal patriota 02.04.2020.

    Ha, ha, ha bolju prvo aprilsku šalu nisam do sada čuo. Korupcija je sada nadrljala od ove dvije velesile bez korupcije. Pokažimo svijetu zajedništvo sa SAD-om. Za savjet treba pitati Al Caponea i našeg pojedinog političara koji je bio na robiji u Hrvatskoj za ovo djelo.

  • 02.04.2020.

    ....korupciju je stvorio Kapitalizam .

Komentiraj...
Vidi sve komentare